Calatorie cu plan necunoscut ... by Laura&Paul

De mici am fost plimbati cu cortul prin toate colturile tarii. Am dormit in masina si pe saltele dezumflate. Confortul nu a fost pe locul 1 niciodata, fiind devansat de numarul de zile in care aveam posibilitatea sa descoperim o zona, ce ne permiteam sa facem acolo sau locurile mai mult sau mai putin frumoase in care mergeam. Spiritul asta ni s-a pastrat si astazi.

Nu ne facem niciodata un program fix
, desi cautam cat mai multe informatii despre zona in care calatorim. Consultam site-uri locale, bloguri ale calatorilor independenti si forumuri locale sau straine, pe care intrebam tot ce ne framanta. Pentru ca stam de multe ori prin couchsurfing, ne facem doar un itinerariu general, dar asteptam sa ajungem in tara respectiva si sa cerem sfaturi si pareri. Luam o harta a locului si, unde punem degetul, acolo mergem . Ajunsi intr-un oras, de obicei cautam sa inchiriem un scuter si sa exploram zona. Costa cam 15-30€ pe zi si e o modalitate excelenta de a explora o insula sau o zona mai intinsa. Ne oprim sa vorbim cu oamenii, cu vanzatorii de la magazin sau cu oricine vrea sa comunice cu noi.


Autostopul
e o modalitate excelenta de a cunoaste oamenii locului si de a afla mai multe despre tara in care calatoresti. Chiar daca soferul nu vorbeste engleza, sigur va veti intelege cumva. Noi am vorbit 3 ore non-stop cu 2 soferi de tir turci care nu stiau o boaba de engleza.Pandim bilete ieftine de avion spre o destinatie, apoi ne deplasam cu trenul sau cu autostopul spre orase si zone din apropiere. Cand nu gasim o canapea la un couchsurfer ne orientam pe hostelworld.com, booking.com, intrebam localnicii de o cazare ieftina, luam un tren de noapte spre alta destinatie, petrecem timpul intr-un club sau, cum ni s-a intamplat de cateva ori din lipsa de alternative, petrecem noaptea haladuind prin oras. Cam de fiecare data plecam fara o cazare stabilita si de cateva ori ne-am hotarat peste noapte unde o sa plecam daca nu implica un bilet de avion.

Mancam rareori la restaurant si atunci doar pentru o experienta de turism culinar
, cu scopul de a incerca diferite feluri de mancare. De multe ori infulecam ceva pe strada sau dam buzna intr-un supermarket dupa provizii. Mancam cu cele mai frumoase privelisti la picioare, ba pe malul marii, ba intr-un loc de belvedere si de 2-3 ori mai ieftin decat la orice restaurant.Seara stam la o palavra sau iesim in oras cu gazdele noastre, colegii de hostel sau haladuim prin oras pana tarziu.In general preferam zonele mai putin populate de turisti si petrecem mai multe ore pe stradutele localnicilor decat in muzeele arhipline. Luam la picior tot orasul si ajungem sa mergem chiar si 20-30 km pe zi.
Calatorim cat mai light posibil. Momentan asta inseamna cate un rucsac de 40 de L si aparatul foto. Si ni se pare cam mult. Daca nu avem cazare ne lasam bagajele in gara sau rugam receptionera unui hotel sa ni le pazeasca pentru jumatate de zi.Preferam sa calatorim vara sau in zone in care este macar caldut, motiv pentru care in timpul iernii vom fugi pe taramuri mai calde, probabil in Asia de Sud-Est pentru un tur de cateva luni.
Calatorind asa am reusit sa facem turul Greciei de 10 zile cu doar vreo 200€ , turul Turciei cu vreo 300€ sau Roma cu mai putin de 100€ in timp ce am invatat multe despre modul de viata de acolo si am cunoscut o gramada de oameni faini. Deci se poate. Impartasim ce am aflat si modalitati de a calatori mai mult si mai ieftin pe www.nomadic.ro .


-Turcia-



 Thanks for visiting!





Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu