Turist in Maroc - Ouarzazate (1)

Cand ne-am hotarat sa plecam urma Revelionul. In Maroc 3 saptamani zboara. Mai ales pentru mine care nu am mai calcat in alta tara decat Ungaria, acum 10 ani. Asa ca pana m-am acomodat, pana m-am obisnuit a durat ceva.

Mai erau 3 saptamani, in care imi doream sa si vizitez ceva, alte locuri decat Casablanca. Eu vroiam din toata inima Fes, fiind unul din cele mai mari vise ale mele, si acum eram la doar 200 km de el. Doar ca planul era sa mergem cateva zile sa vizitam ceva si apoi o saptamana in Safi, un oras pescaresc unde prietenul meu avea casa. Si cum Fes era in directia opusa de Safi si dupa ce mi-a dat mai multe motive cum ca Querzezet e mai frumos, mai linistit si e Marocul acela pe care mi-l inchipui eu, Fes e prea aglomerat acuma, plus distanta ..... Bine Hai!!!!


Asa am ajuns in Querzezet dupa o noapte in autocar, ( drumul a costat 70 dirham - aprox 7 euro/pers ) si a durat de la 11 seara pana la 5 dimineata. A fost foarte frig in autocar, dupa ce am trecut de Marrakesh tot drumul a fost prin bezna, cu multe curbe, viteza ... mi-s spus prietenul ca traversam muntii Atlas, dar chiar si asa nu imi inchipuiam ca vor fi 0 grade in autocar. Cand am ajuns dimineata mi-am luat geaca de iarna pe mine si am pornit sa cautam un Hotel. Calatoream low-cost spre extra low-cost. Aveam 200 de euro de amandoi si doream sa stam 2-3 zile. Habar nu aveam de preturile de acolo, de cazare, de ce este de vazut .... NIMIK. Prietenul meu fusese acolo cand avea 3 ani, deci eram amandoi Habar'nisima.

Cu greu am gasit cazare din cauza Revelionului dar mai ales din cauza Regelui care era acolo si binenteles ca staff-ul lui a ocupat majoritatea hotelurilor. Dupa multe incercari am gasit unul cu 200 dirham(20 eu) / dubla/ noapte. Era o camera pe acoperisul unui Hotel de 3* dar camera noastra era mobilata si aranjata foarte modest. Singurul avantaj era pozitionarea, la 300 m de piata mare, deci exact in buricul targului. Din pacate acum nu stiu cum se numea, dar stati linistiti va puteti duce si fara rezervare, e plin de hoteluri, si majoritatea au pretul afisat de la 70 dirham pana la 350 dirham (7-35 eu) pentru cei mai putin pretentiosi.

Inca din prima clipa si primele ore pana sa gasim hotelul mi-a placut. Era pustiu, era o liniste din aceea la care am visat multi ani si nu credeam ca o voi simti vreodata, cu atat mai putin intr-un oras. De la 5 si pana la 8-9 dimineata rar vedeam cate un taxi. Apoi lumea a inceput sa se arate, incepand cu turistii, mai ales cei de tip afro` care in zilele alea erau majoritari in oras. Nu prea merg pe acolo turistii, mai mult calatorii de tip backpackeri care sunt foarte relaxati, si care mie tare imi plac fiindca am impresia ca peste tot unde ii vad sunt la ei acasa. Apoi au inceput si locuitorii intr-un stil lenes sa se indrepte spre cafenele pentru un ceai sau cafeaua de dimineata, iar copii stateau in pragul casei asteptandu-si prietenii de joaca.

by dj.frat



Atmosfera seamana mai mult cu a unui sat din Romania
unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, unde nu sunt fabrici si uzine si unde femeile au grija de copii si de casa iar barbatii sunt taxi driver sau chelneri sau vanzatori in piata sau cei mai norocosi au o afacere tip agentie de turism, restaurant, gogoserie ..... Apoi mai sunt si hotelierii care m-as mira sa locuiasca acolo :). Poate cei cu hoteluri no star care probabil au si ei o camera in hotelul lor.
Cand am spus ca atmosfera seamana cu a unui sat de la noi n-am gresit. Si de altfel in general vi-l puteti inchipui ca un sat, cu o piateta imensa, cu multe cafenele si restaurante, cu case ( nu am vazut nici un bloc ) majoritatea pe mai multe nivele, un sat mare si curat. Imi spunea prietenul meu ca in nu stiu ce an a castigat medalia pentru cel mai curat oras `nu stiu daca din tara sau din lume` dar oricum e la mare distanta de Casablanca si alte orase din punctul acesta de vedere. Prima zi a trecut repede, cu multe ore de somn si hoinareala hai-hui prin piata mare, un concert, o punga de curmale si am spus noapte buna.

Din pacate colectia mea de poze e limitata, in special datorita aparatui pe care il aveam pe atunci (Un Benq de 2 milioane :) ). Asa ca azi va voi arata orasul in cateva poze mai relevante pentru cei care vreti sa mergeti candva acolo, iar in postul urmator va prezint pozele mele cu obiective turistice.

Case


by Ax


Piata centrala 

by CB Photography

O strada


by dfyoung 


Un apus ca la marginea desertului

  
 by Erwyn van der Meer


Picturi 


by emiana



Bijuterii din argint cu modele traditionale la preturi
mult mai mici decat in alte orase din Maroc
by dj.frat


Un hotel


by CottonM



Oameni din partile locului

by cheesewz




by motodraconis

Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

2 comentarii:

  1. Ouarzazate, (sper ca vorbim de acelasi oras), a fost si pentru noi o oaza de liniste, cam prea multa liniste, dupa ce veneam din Casablanca, Rabat, Tanger, Fez, Marrakech. Am crezut ca am nimerit intr-o zi cand toata lumea era plecata. Superb Marocul, iti citim povestirile de vreo saptamana, seara cand venim acasa. Am vrea sa ne intoarcem intr-o zi acolo sa ii simtim mirosurile de harira si aglomeratia din medine. Multumim !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere