Jurnal de' Paris - Dimineata in Gradinile Tuileries (3)

De azi inainte fiecare fila de jurnal parizian o voi dedica cuiva: unei persone pe care o apreciez, unui virtual friend, unui coleg din blogosfera, etc!


~Jurnal de' Paris 3~
Dedicata lui Edvina



16. Mai .2009
De dimineata am picat de acord asupra unui lucru: Azi nu vom fi turisti in Paris!
Ieri am bagat un tur de forta, (povestit in doua parti: aici si aici ) prea obositor pentru noi doi. Kari a iesit cel mai castigat, cu o plimbare pe cinste de 12 ore, n-a mai avut el parte de asa ceva :) Desi lui i-a prins bine sa stea la aer, pe noi aerul si agitatia din Paris ne-a obosit. Azi vrem altceva.

Ieri n-am putut intra in Gradinile Tuileries asa ca azi ne incercam din nou norocul. Intram, facem poze, vedem romani, mult 'aur' pe jos( diuluri 'scapate' de romanii nostrii ), care apoi iti cer bani ca sa ti-l lase tie, hmmm un alt fel de cersetorie, intr-un mod mai tupeist si nesimtit. Pana la urma negociezi si ca sa iti dea pace si-ti doresti sa nu te fi nascut in aceelasi loc cu ei!


Lasand la o parte tiganimea din Paris, orasul e frumos, Gradina Tuileries e superba!





Ne-am petrecut toata dimineata aici. Gradina asta e altfel, nu e cu locuri de joaca pentru copii, nu e cu fantani arteziene pompoase, nu are cine stie ce statui ce sa te dea pe spate, pana si vegetatia e simpla in felul ei, adica nu sunt flori ( doar cativa Irisi ) iar arborii sunt comuni, insa Gradina asta e relaxanta! E unul din locurile in care mi-ar placea sa revin, si daca as sta in Paris mi-ar placea sa-mi termin ziua aici. Fantana gen lac, cu scaune in jurul ei, e locul potrivit pentru a citi o carte, avand ca priveliste Turnul Eiffel si ratele ce se joaca pe apa. Liniste si pace in aer liber, chiar in mijlocul Parisului! wow :)






Cateva lucruri pe care poate nu le stiati:
 
 
*Documentatie:
-Grădinile Tuileries reprezintă cea mai importantă și cea mai veche grădină franceză
- dateaza din  1564 si a fost realizata in stil italian
- din aceasta gradina a zburat pentru prima oara un om intr-un balon cu gaz.  Astăzi, la intrarea în grădină, în dreapta, găsim amplasată o plăcuță ce ne aminteÈ™te de acest eveniment
-este un parc public fara plata chiar la capatul bulevardului Champ-Elysees

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Un comentariu: