Manastirea Montserrat - trebuie sa o vezi!

Mi-am pus ceasul sa sune la 7, apoi la 8 si in sfarsit la 9 am reusit sa ma dau jos din pat si sa ma echipez pentru excursia ce vroiam sa o fac astazi, la Manastirea Montserrat. Barcelona e un oras care iti ofera destula activitate pentru 5 zile, cate stateam eu, de altfel ai ce sa faci si 2 saptamani acolo, fara sa te plictisesti, insa citisem multe impresii pozitive despre acest loc asa ca mi-am planificat timpul in asa fel incat sa scap jumatate de zi din agitatia Barcelonei.

Drumul
Manastirea Montserrat se afla la 60 km de Barcelona, la 1 h si 15 minute distanta cu trenul. Desi vroiam sa ajung cat mai de dimineata ca sa evit aglomeratia am ajuns sa iau trenul din P-ta Espanya deabia la 10:30. Mi-am cumparat tichetul pentru aceasta calatorie inca din prima zi. Nu stiam daca e vreo limita la numarul de persoane care putea vedea Manastirea intr-o zi si nu vroiam sa risc si sa las totul pe ultima suta de metri. Tichetul sau mai bine zis cartela costa 23 euro si include 5 calatorii cu metroul, trenul dus-intors, urcarea la manastire cu telecabina sau cremaliera (alegi ce vrei la cumpararea tichetului) si apoi acces nelimitat pentru funicularul San Jose. Binenteles ca puteam sa ma duc si sa platesc fiecare tichet individual,la ghiseu, insa ieseam cam dublu la pret. 
Prima parte a calatoriei cu trenul a fost banala. Un tren tip metrou suprateran, destul de putini turisti (probabil luna februarie nu e de varf) si multe opriri. Conductorul a anuntat ca ne va spune cand trebuie sa coboram pentru telecabina si cand pentru creamliera. Eu am ales telecabina, fiind prima data cand ma voi urca in asa ceva. Nefiind pasionata de ski, nu am avut unde sa iau contact cu ele. 
Decizia de a merge cu telecabina a fost buna din doua puncte de vedere: 1 fiindca ajungi cu 30 minute mai repede decat ceilalti si 2 fiindca urcarea se face in 5 minute fata de 15 cat face crealiera. In concluzie faci ceva economie de timp!
M-am dat jos din tren si am ramas cu gura cascata! Wow!! Un munte imens pe care cu greu se vedea manastirea. Telcabinele erau niste cuburi galbene care urcau si coborau trase pe cabluri, prea mici pentru dimensiunea unui om. Apoi cand s-au apropiat si a intrat prima tura de oameni (12) am vazut cat de mari sunt de fapt. Eu m-am urcat in a doua tura si as mai fi stat daca nu eram presata de coada ce se formase. Imi era frica! Nu stiu sigur daca imi era frica de nou sau frica de intaltime.


Experienta cu telecabina
Cand am urcat in telecabina m-au trecut toti fiorii si toate emotiile. Imi doream mai mult sa ma dau jos decat sa porneasca insa telecabina a inceput sa urce si dusa am fost! Am facut poze, pe rand toti 11, si pe cand sa trag al doilea cadru am inceput urcarea pe verticala, pe marginea coastei! Sentimentele sunt de nedescris! Mi-a placut!!! :)
 De la locul unde ne-a lasat telecabina am mai avut de urcat putin! E impresionant cum s-au construit pe o bucata de munte un hotel de 3 stele, un restaurant, un muzeu, o manastire, plus aleile dintre ele, si chiar pare aerisit! Apoi muntii ce se ridica in jur au o structura foarte interesanta, zici ca-s zimtati! E totul invaluit intr-o aura asa ... ireala! Esti acolo stii ca exista, stii ca respiri dar tot continui sa te minunezi, sa zici la infinit wow, cum e posibil, serios, sus pe creasta, si jos e valea, si drumul, si trenul si oamenii, iar aici e o alta viata, mai linistita, mai spirituala, o atmosfera opusa fata de cea din Barcelona!

Manastirea in sine nu e un loc linistit si nici nu simti nimic linistitor aici din cauza multimii de turisti, care desi in tren par putini, pentru o suprafata asa mica, suntem multi! Asteptam toti in curtea manastiri ca sa se deschida (pentru vizitatori e deschis de la 12:30) asa ca am ajuns la tanc, cat sa nici nu trebuiasca sa stau la coada sa intru, nici sa astept o eternitate sa se deschida! (m-am felicitat pt decizia de a mai dormi 2 ore :))) )
Interiorul e splendid, desi putin auster datorita stilului, gri, fier forjat, orga noua "tehnologica"!

Curtea interioara a Manastiri


Culoarul si Orga


Moreneta in stanga jos are 8 secole si toata lumea se inchina la ea


Interiorul bisericii


Intreg Complexul

Muntii
Si de parca manastirea nu ar fi de ajuns funicularul San Jose te duce pana sus, pe culmea muntilor ca sa ai o panorama completa asupra vaii si a manastirii! Pana sa ajung aici as fi crezut ca nu poti sa ajungi intr-o zi de la pamant la cer decat cu avionul, insa dupa o calatorie mai mult pe verticala cu telecabina si una in panta abrupta cu funicularul m-am trezit in cer in jurul meu plutind nori si creste de munti!!! Pt mine acesta a fost cel mai frumos moment al calatoriei, punctul culminant cand am ajuns sus fara nici un efort, si luand in calcul totul, pentru un pret foarte mic!!!

Funicularul este acea banda subtire dintre munti in poza din stanga jos!



Iar de sus o panorama superba, posibilitatea de a face drumetii la fostele case ale calugarilor, 
un pranz savurat in cer, o zi perfecta!



Thanks for visiting,

                        Click aici pentru a citi mai multe impresii despre: BARCELONA


Daca v-a placut acest articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

37 de comentarii:

  1. Bună Alicee!
    Mulțumesc pentru superbele imagini,nu cred
    că voi ajunge acolo!
    O săptămână frumoasă!
    Te îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim7:31 a.m.

      Am fost acolo.....tot ce ai scris este adevarat....recomand !

      Ștergere
  2. Elena sa nu spui niciodata, niciodata! Nici eu nu am crezut ca voi ajunge in multe locuri,asa cum nu am crezut ca voi ajunge nici la aceasta Manastire! :)))
    Si eu iti doresc o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow cum arata, e ceva dumnezeiesc dupa cum arata in poze :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sărut mâna Alice !
    Ce reconfortant este aici la tine . O lume într-o pagină .Splendide imagini şi locuri , o enciclopedie în sensul deplin al cuvântului.
    Mi-ar place să văd tot ce descrii tu aici , tot ce-i frumos în lume ,dar nu-ţi ajunge o viaţă şi nu se ştie niciodată ,măcar o parte şi tot ar fi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos arata! N-am fost aici...cred ca mi-ar fi fost si mie frica cu telecabina. In general nu-mi plac inaltimile, iar dupa ce am vazut si filmul Frozen...nu mai vreau sa mai aud de telecabine (cel putin nu acum) :P Sa mai treaca spaima.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumos poate arata! Uite ca mai adaug ceva pe lista mea "de vazut". Arata foarte interesant funicularul, sunt curioasa oare ce senzatie iti da.

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord!
    Am scris si eu aici, acum ceva vreme:
    http://placerea-de-a-calatori.blogspot.com/2009/12/montserrat-la-moreneta.html

    RăspundețiȘtergere
  8. un loc neobisnuit, muntii au aspect de dolomiti, presupun ca sunt rude ;)
    ce somptuoasa e manastirea, cat se vor fi chinuit sa care pana in varful muntilor atatea frumuseti! superba privelistea! multumesc pentru calatorie :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Acu vreo doua luni funicularul spre San Juan nu mergea... :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Freeseodesign: ai dreptate! e un loc magic!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sorin sigur ca poti sa vezi, macar o parte din tot ce e frumos pe lumea asta, doar ca trebuie sa faci primul pas si sa mergi :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihaela noroc ca eu nu ma uit la filme de astea, de fapt nu prea ma uit in general fiindca am devenit o sperioasa si nu am nevoie de lucruri ce sa ma inspaimante in plus! :)) Cand mergi singura in vacanta trebuie sa fii foarte optimista si cu multa incredere in tine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Irina funicularul iti da mai putine senzatii fiindca stai jos pe scaun, deci ai un oarecare echilibru! E in panta, in panta mare asa ca daca te gandesti ca se strica, atunci cu siguranta vei zbura si te vei prabusi pe undeva pe langa Manastire sau chiar in vale! Dar nu am auzit sa se fi intamplat vreodata!
    In schimb telecabina merge in aer tras pe cabluri si stai in picioare, se mai misca, la un moment dat merge chiar ca un lift pe verticala si cand te uiti in jos te ca i-a ameteala, dar e bine ca toata chestia dureaza cateva minute! Pana constientizezi tu ce si cum trebuie sa cobori :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Aa nu ai pentru ce, sper sa citesc intr-o zi impresiile tale de acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Matash eu am fost la sfarsit lui februarie, deci tot cam de 2 luni si am avut norocul sa mearga! Am mai spus si mai in sus, fi fericit ca ai ajuns macar pana la manastire, mai bine ca era inchis (sigur faceau ceva reparatii) ca altfel nu vad de ce l-ar inchide, decat sa se strice si sa aveti un accident!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ireale imagini, superba descriere, mi-ai facut o pofta nebuna de a vizita Monserrat-ul, probabil as fi ales funicularul. :D Daca as merge acum pentru prima data in Spania, avand impresiile tale drept punct de reper, probabil nu as rata obiectivul, dar cand am fost acolo, din lipsa de bani, a trebuit sa aleg intre manastirea aceasta si Andorra sau Girona/Figueres. Si am optat pentru cele din urma, pentru ca atunci am gandit ca Monserrat seamana putin cu Meteorele din Grecia pe care le-am vizitat cu ceva timp un urma...

    RăspundețiȘtergere
  17. Si mie mi-ar fi placut sa vad muzeul Figueres! :( dar din lipsa de timp l-am amanat pentru data viitoare!
    Si acum intrebare: seamana Manastirea cu Metropolele din Grecia sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  18. N-am avut timp sa ajung in locul asta exceptional din cauza ca am stat mult in Figueres la muzeul Dali! Multumesc mult Alicee pentru calatoria asta!
    ....si da, seamana oarecum cu Meteorele din Grecia!

    RăspundețiȘtergere
  19. :))) Wind ai calatorit impreuna cu Nice? Sau e pura intamplare :)

    RăspundețiȘtergere
  20. într-adevar este o bijuterie! am vazut-o aici
    Noapte buna Alicee!

    RăspundețiȘtergere
  21. :))) Eu am fost in Spania anul trecut pe vremea asta, nu stiu cand a vazut wind Figueres-ul...
    Dar muzeul-teatru al lui Dali intrece orice asteptari! E magnific.

    RăspundețiȘtergere
  22. Carmen multumesc de vizita! Ma bucur ca mai este cineva care a vazut-o! :)

    Nice credeam ca esti prietena cu Wind! :) Cand voi merge din nou spre Barcelona iti voi cere sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  23. corul calugarilor...acompaniat de orga ... s u b l i m !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. daaaaaaaaa.... Muntele Sfant al Cataloniei.....

    RăspundețiȘtergere
  25. Ony din pacate eu am ratat corul, cred ca era inainte de 12 cand nu ne lasau sa intram :((((

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim2:07 p.m.

    ciao ! Aliceeeeee...

    eu am vizitat manastirea ...undeva spre seara...si nici nu a fost aglomeratie.....

    am ratat insa plimbarea cu "funicularul"....si panorama data de o astfel de "inaltime"

    ai imagini frumoase !!!...lumina a fost de partea ta...sint convinsa ca si la figurat.... :-)

    extrasubiect ....am vizitat si "palatul de muzica catalana" - cu scena principala spectaculoasa... (in barcelona)...

    cele doua "obiective"... "manastirea monserrat" si palatul de "muzica calatana"...sint in topul celor vazute prin zona ...

    toate cele bune si potential de infinite calatorii !!!

    ony

    P.S. - o sa iau mai pe indelete....ce ai tu postat pe aici...si voi fii cu " ochii pe Tine" pe mai departe ....FELICITARI !

    RăspundețiȘtergere
  27. Ony multumesc ca ma urmaresti! Palatul de muzica catalana l-am vizitat si eu, e intradevar impresionant! Voi scrie candva si despre el :)! Cel mai mult m-a dat gata, pe langa cladire, acea prezentare de 12 minute de la inceput! pe mine m-a miscat :)

    RăspundețiȘtergere
  28. nu Sant Jose ci Sant Joan si mai e si santa Cova...La manastire sunt 2 trasee cu funicular
    Detalii
    http://www.cremallerademontserrat.cat/website_cremallera/cat/index.asp

    RăspundețiȘtergere
  29. Plec maine in Barcelona si voi sta "in zona" 12 zile. Cu siguranta, voi vizita manastirea. Multumesc pentru informatiile pretioase

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna,
    De unde ai luat biletul de 23 de euro?

    RăspundețiȘtergere
  31. Din Piazza Catalunya de la biroul turistic (este unul mic, ambulant chiar pe colt cu Rambla)!
    Vacanta am facut-o in februarie 2011, acum nu stiu daca preturile sunt tot aceleasi! :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Mihaela, multumesc! sper ca ti-a placut Barcelona

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim2:06 p.m.

    E 24,25 euro acum. Multumesc pentru informatiile din blog

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim multumesc si eu pentru completari! vacanta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim6:39 p.m.

    Foarte frumos! Acum vreau sa-mi aduc acolo bunica. Ea va fi nemaipomenit de bucuroasa! Multumesc mult pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  36. Destul de bine scris. As dori sa aflu mai multe despre locurile acestea.

    RăspundețiȘtergere