La Roma am devenit un turist religios

Pana sa ajung in Roma nu m-am considerat niciodata un turist religios (mai exact nu eram interesata de obiectivele turistice religioase)!  Intotdeauna mi-a placut sa intru intr-o biserica, hai 2, dar sa nu exageram! Nu ma duc acasa la fiecare slujba de dumineca, tin si eu Craciunul si Pastele si ma rog din cand in cand, dar nu m-am gandit niciodata la varianta de a face un perelinaj sau ceva de genul! Acum pot afirma ca am facut, in Italia, incepanad cu Roma! Am intrat in toate bisericile ce mi-au iesit in cale! De atunci mi-a ramas ca un fix, si am continuat sa intru si in alte tari la fel, dar nici una nu poate egala frumusetea si eleganta bisericilor din Roma. Ok sa nu credeti ca nu vad si nu apreciez Notre Dame, Sacre Cour, Stepahndom, si alte biserici frumoase din Lume! Ba da le vad, dar niciunde nu am gasit atat de multe biserici, atat de frumoase de asemanatoare si totusi atat de diferite intre ele! Roma are istorie, are bogatie, are cultura .... si are biserici! In jur de 300!!!
Vacanta in Roma am facut-o pe cont propriu: 
Pe site-ul de unde mi-am luat eu biletul de avion gasiti deseori oferte de la  ~50 euro dus-intors Romania-Roma. Incercati si voi >>> AICI 
 Pentru cazare ieftina la Roma va recomand  >>> ACEST SITE unde am prins mereu oferte cu 50% reducere. Daca mergeti in grup mai mare sau cuplu va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  


In Prima zi in Roma am intrat intr-o biserica mai mult din greseala! Ma dureau picioarele, vroiam sa imi hranesc copilul cu niste biscuiti, sa beau niste apa, sa ne asezam putin! Ne-am dus  la Roma in prima jumatate din Septembrie cand se stie ca e nebunie! E cald si aglomerat!  Peste tot! Sau cel putin asa credeam noi, pana cand am intrat in aceasta biserica racoroasa si goala , nu era absolut nimeni! Am facut un tur, am facut zeci de poze, m-am asezat si am mancat si eu cativa biscuiti, am baut apa, ne-am relaxat in liniste! Nu am vorbit, a fost un moment bun de reculegere si odihna! Deasemenea trebuie sa va spun ca aceasta biserica e printre cele mai frumoase din Roma! Sa fie poate fiinca e de un verde fistic, pe care eu nu l-am mai intalnit in biserici, iar picturile si sculpturile emana caldura, in fine are acel ceva special! Sau poate eu acolo m-am regasit cel mai bine! Nu are grandoarea bisericilor cunoscute, dar e speciala! Oricum incepand cu acea biserica, am luat la rand toate bisericile ce mi-au iesit in cale!
Unele sunt imense, nu are ochiul cum sa le rateze fiindca domina peisajul, altele sunt mici, presarate prin orasul credintei, dar cele mai ciudate au fost cele care sunt integrate in anumite cladiri (ex. blocuri)! un bloc din care se evidentiaza o fatada de biserica (fara clopotnita, cupola, nimic)! O mica cruce pe usa si atat! ps. e vb de biserica din poza pe verticala












😍 Apreciez comentariile voastre 😍 

 Citeste tot jurnalul meu de calatorie in Roma (click pe titlu pentru a citi)


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

18 comentarii:

  1. Cat de frumos e........si ce dragut e copilul :):):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca fiecare oras are cladirile lui nestiute de prea multi

    RăspundețiȘtergere
  3. te admir! sa pleci cu un copilas atat de mic, sa reusesti sa vezi atatea si sa faci si poze! fata, tu esti o forta, bravo tie!
    am recuperat ce nu citisem din urma, acelasi traseu l-am facut si noi finalizand cu piata navonna si apoi barberini.superb!
    din pacate noi am mers in iulie, am crapat de cald, ne prelingeam pe langa ziduri, cu limbile scoase, ne bagam cu mainile pana peste coate in toate fantanile ( in piata di spania o gasca de tineri de imbaiau de zor in fantana cu pesti!)dar acum privind in urma as repeta experienta. si sunt sigura ca as face poze mai bune! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. noi vizitam destul de multe biserici si manastiri, mai ales daca sunt vechi. e interesant de luat pulsul locului si din punctul asta de vedere. in plus, arta sacrala este fenomenala! off topic: puiutul tau e dragut foc!

    RăspundețiȘtergere
  5. o alta minunatie a romei

    RăspundețiȘtergere
  6. am ramas si eu surprinsa ca si Anca, pentru ca ai pornit la drum cu copil asa de mic. Esti tare curajoasa! de admirat!
    Frumoasa descrierea ta de astazi. Minunate fotografiile prezentate! Chapeau! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos! Uite ca la Roma n-am apucat sa ajung. De fapt din toata Italia n-am vizitat decat Venetia. Mi-as dori sa vad si Milano (si Roma bineinteles) si partea Siciliei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu de curand mi-am descoperit pasiunea pentru turismul cultural. Am admirat indelung biserica ce te-a cucerit pe tine...o adevarata bijuterie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu nu am ajuns la Roma.....si deocamdata nu stiu cum se face dar nu am nici un interes si mereu aleg alte destinatii........
    Un motiv ar fi ca eu nu prea aleg circuite decat daca e vorba de Iordania-Israel.....sa petrec pe-acolo vreo 10 zile si sa nu stau toata ziua in autocar.......
    Dar la Roma.....sau in Italia in general nu -mi dau seama ce as face 10 zile......Deci, nu multumesc :)
    Sigur, imi doresc sa vad aceste minunatii.......dar nu neaparat pe toate :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Oh, picturile sunt superbe, iti taie respiratia!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mary multumesc :)

    Mircea ai dreptate, si e asa frumos cand le descoperi tu!

    Aa multumesc! sa stii ca nu a fost prima vacanta cu copilul, prima data am mers in Paris cu el cand avea 4 luni, apoi la aproape 1 an l-am dus in Maroc, vacanta aceasta a fost de fapt a-treia la 1 an si 8 luni :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Zazuza acum si eu intru peste tot, dar pana sa ajung in Roma nu eram mare fan al acestor obiective :)! ps: multumesc

    Carmen, nu mai era asa mic, la aproape 2 ani umbla, te poti descurca usor cu el! dar am si norocul sa am un copil cuminte caruia ii place sa stea toata ziua afara, si nu zice nici pas!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sophie ai dreptate, Roma e plina de minunatii!

    Mihaela eu zic sa incluzi in program si sudul cu Coasta Amalfi, e formidabil!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nice pozele sunt facute din diferite biserici, majoritatea reprezinta tavane :)

    Hapy Italia e una din cele mai bogate tari din punct de vedere cultural, istoric etccc, eu am fost de 3 ori in Italia si in total am stat aproape 1 luna. Ce ai de vazut?
    Venetia-Milano-Roma-Florenta-Riviera Italiana (citeste jurnalul meu de calatorie din curpins)-Toscana e magnifica-Insula Capri (comparabila cu Stantorini in Grecia) Pompei, Coasta Amalfi printre cele mai frumoase 3 zone de coasta din lume, Sicilia, Sardinia, ce mai Italia e de vis! Daca nu ar fi fost asa multi romani in zona, m-as muta si eu acolo! cu toate ca am vazut ceva tari la viata mea :)

    RăspundețiȘtergere
  15. ...si eu am avut aceeasi senzatie cand am intrat la Vatican, atmosfera e pur si simplu coplesitoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoase poze, am fost si eu pe acolo acum cativa ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Alice ai dreptate! si bun venit pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  18. Marycix multumesc, bun venit pe blogul meu :)

    RăspundețiȘtergere