Pe malul Atlanticului spre Safi

Jurnal live din Maroc:  A-8-a zi - Miercuri (26 octombrie 2011)
Pe malul Atlanticului spre Safi

Azi incepem cu facutul bagajului atat pt blog cat si pentru noi. Semnez ultimele poze, le pun rame le incarc pe blog. Scriu ultimele articole. Impachetez haine pentru mine si pt Kari. Mai groase ca in Safi e mai frig decat in Casablanca. In bucatarie e agitatie, soacra mea gateste lunch-ul si face mancare pt cei ce raman acasa. Mai baga haine la spalat. Socrul meu e la lucru. Urmeaza sa vina acasa si trebuie sa fim toti gata. Nu sta bine cu rabdarea. Si nici noi nu vrem sa il auzim.
Cu cateva minute inainte de plecare cobor sa imi iau prajituri. Cate una pt fiecare zi. In Safi nu prea le au cu prajiturile si ‘nu vreau sa risc’ :)  Mai iau si niste iaurt cu fructe si niste masline. Sa am pt prima zi.

La 1 fix ne urcam in masina si pornim spre Safi. Prima parte e pe autostrada. Eu si Kari dormim.Ma trezesc in El Jadida. El Jadida e statiune de langa Casablanca, unde bogatasii au case de vacante. Vile pe malul Atlanticului si  nisip galben fin ! Admir vilele ! Mi-ar placea sa le fac poze dar mergem prea repede. Restul drumului e pe malul Atlanticului. Intr-o parte e apa la nesfarsit in cealalta parte e pamant sterp. Totul e rosiatic. Din loc in loc cate un sat se naste in pustietate. Oamenii merg pe magari. Aici as face niste poze superbe. Viata rurala a Marocului e una foarte fotogenica. Colorata si salbatica. Dar la peste 100 km pe ora nu ar iesi nici o poza. Numai m-as enerva. Inchid ochii. 
Cand ii deschid vad un peisaj ciudat. Lacuri mici si mari cu adancime mica. Inaintea oceanului. E ca o dantela ce se intinde pe suprafate mari. Mi se explica repede ca de aici se extrage sare de mare. Aha. Dupa cativa km vad muntii de sare. Peisajul asta tine vreo 70 de km. Pana la urma scot si aparatul. Chiar si la peste 100 km/h tot nu pot rata. Chiar daca e miscata poza tot asta e peisajul. E interesant asa, cu plaja si oceanul in departare.


Ultimii 50 de km sunt spectaculosi. Mergem undeva mai sus de nivelul marii, si vedem din loc in loc plaje salbatice cu nisip auriu. Ce mi-as mai cufunda picioarele in el. Si apoi m-as spala in spuma marii. In continuare pereti inalti de 10 metri, si valuri imense ce se sparg facand galagie ! Ce dor imi era. :)

Totul dureaza 3 ore. Ajungem in Safi.

Thanks for visiting,

Am locuit 1 an in Maroc, toate articolele le gasiti aici --> MAROC

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

8 comentarii:

  1. Ce frumos trebuie sa fie, mi-ai facut un dor nebun de mare, caldura, plaja, nisip. Dor de vara...
    Cum adica ultimele articole? Cat timp ramai in Safi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu ai facut mai multe poze, desi mi-am imaginat cam cum arata din descrierea ta. Astept continuarea :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos descrisa calatoria... parca am fost cu voi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos! A inceput si mie sa-mi fie foarte dor de excursii, as vrea sa plecam un weekend pana la munte. As vrea sa mai vizitez prin tara. Bani sa fie, ca de dorit ne dorim mult. :)
    Bucura-te de aceste zile!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce as vrea sa fiu si eu asa....numai prin locuri frumoase sa hoinaresc...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bine ca este cald...iubesc caldura !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice asta s-a intamplat acum ceva zile in urma. Sus vezi data :))

    Ioana am facut mai multe dar sunt toate miscate tare!

    Mihaela in tara acum nu e prea placut sa vizitezi, ca e frig. :(((

    Cypy go ahead :)

    Coco mie imi place asa cum e acum la 20 de grade :)

    RăspundețiȘtergere