M-am mutat la Londra

Daca ieri m-ati surprins voi cu peste 100 000 de vizitatori din Romania azi a fost randul meu sa va fac o surpriza. Multumesc celor 61 de persoane care au raspuns la chestionarul de pe facebook si tuturor celor care au dat Like paginii in ultimele 3 zile semn ca au de gand sa fie alaturi de mine in noul capitol al vietii mele.
Raspunsurile voastre au fost surprinzatoare. 31 ati zis ca m-am mutat in Maroc, 13 in Italia, 5 in Australia si tot 5 in Marea Britanie, 1 in Franta, Canada, USA, Franta, Ungaria. Ei bine m-am mutat la Londra, deci 5 ati fost cei care ati ghicit! :)


In ultimii 2 ani nenumarati bloggari au pus Londra in Topul oraselor europene. Multi au zis ca s-ar muta acolo, putini au chiar facut-o. Ei bine mie nu mi-a trebuit mult! Lucrurile au stat cam asa:

Cum a ajuns Londra in planurile noastre


Anul trecut cand eram in Maroc ne gandeam la obtiunile pe care le aveam pe viitor! Romania, Maroc sau oricare alta tara din lume :)! Pretty much! Dar daca le iei la puricat, vezi ca nu mai raman prea multe! Sa fi emigrant nu a fost excelent niciodata, insa probabil acum 20 de ani erai doar un strain, acum sa fi emigrant e ceva destul de nasol, in special in Europa, si mai ales de cand cu criza economica. 
America am zis din start nu, ar fi prea multa bataie de cap, Australia prea departe si nu o cunoatem deloc,, Canada a fost in plan mult timp alaturi de Norvegia. Oscilam. O tara frigurioasa apropiata sau una indepartata. Diferenta ni se parea doar la start. Canada parea mai prietenoasa in special fiindca eu stiu engleza si sotul franceza plus ca fiind familie cu copil ne-ar fi fost mai usor sa ne stabilim. Si intr-o zi discutand cu prietena mea, stabilita la Londra, imi zice sa incercam prima data aici! Nu am zis nici da, nici nu, am stat si m-am gandit o vreme, cateva luni, apoi i-am dat un raspuns pozitiv, ca odata ce voi avea bani pt a acoperi cheltuielile pt o luna voi merge la Londra sa vedem despre ce e vorba. 

Prima Luna la Londra ca si turist

Si m-am dus.  Am ajuns la Londra fara sa am prea mari asteptari, fara sa am un scop sau un plan prestabilit. Am zis ca merg ca turist. Sa vad daca mi-ar placea sa locuiesc la Londra. Daca ma pot adapta. Daca imi place mancarea de acolo, oamenii, aglomeratia, vremea la Londra, sa vad daca noi ca familie ne-am putea descurca acolo. Mi-am luat o chirie, si asa a inceput aventura Londoneza. Eram un full time traveler. Adica hoinaream zilnic pe strazi, prin muzee, cartiere, gateam, lucram,  imi vizitam prietena, povesteam, ca si cum as fi locuit la Londra. Apoi am decis. 

Prima Vacanta in Romania si momentul deciziei

M-am intors in tara, in prima mea vacanta in Romania. A fost ciudat. Pana acum vacantele erau cat mai departe de Romania si acum brusc s-a invartit roata. Am avut aproximativ o saptamana in care sa fac pregatirile si sa ma intorc la Londra pt a incepe o viata aici. Nu am avut timp de gandit. Nici de scris pe blog (dupa cum ati putut observa: vacanta in online si offline) :). Poate ca a fost mai bine asa. Uneori cu cat gandesti mai mult cu atat gasesti mai multe motive pt care sa te opresti din drum! Inca sunt tanara si inconstienta si mi-o asum! Se apropie Olimpiada, preturile vor creste in ritm alert, timp de 3 luni va fi nebunie peste tot, aglomeratie, nici nu vreau sa ma gandesc. 

Asa ca optiunile erau:
1. Sa ma intorc acum, si sa revin la chiria pe care o luasem cu o luna in urma, la un pret dececent si inca neafectat de Olimpiada
2. Sa raman in tara pana dupa Olimpiada si sa gandesc in amanunt problema
3. Sa incercam altceva

Asa am decis ca cel mai bine e sa ma duc inapoi la Londra si sa imi caut un job permanent, sa incercam sa ne stabilim acolo. Inca nu pot sa va zic prea multe despre asta, toate schimbarile au venit foarte brusc si inca nici nu constientizez ce mi se intampla. Am inceput sa caut un job, si sa vedem cum vor decurge in timp lucrurile. Inca nu simt ca voi ramane aici, si nici nu e nimic batut in cuie dar pt moment m-am mutat la Londra!



Thanks for visiting,


Toate articolele cu Londra le gasiti aici: ANGLIA

Urmareste-ma pe Facebook da-mi un "Like" /Mersi Click Aici!



Va invit sa accesati Cuprinsul blogului (click)  iar daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click)

32 de comentarii:

  1. Ahaaa, deci asta a fost scopul vacantei tale de o luna la Londra :))! Nu cred ca va fi grea adaptarea mai ales ca tu cunosti limba. Eu intotdeauna m-am gandit ca daca limba oficiala in Franta ar fi fost engleza, mi-ar fi fost mult mai usor ::). Sau daca stiam eu mai multa franceza decat bonjour, au revoir si ça va :))...
    Iti doresc bafta in noua viata ...de emigrant si mai ales in gasirea unui job. In Anglia nu stiu cum este, dar aici ca emigrant este foarte greu, mai ales pana obtii permisul de rezidenta (in cazul meu pana ma marit :)) ). Dar acum depinde de domeniu, de tara,de mai multe...O sa va fie bine, sunt convinsa!

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo , succes...sunt sigura ca o sa reusiti !

    RăspundețiȘtergere
  3. Super! N-am ghicit...Succes acolo, sunt curioasa ce o sa-ti gasesti de lucru si in cat timp, cam in se zona stai daca nu sunt prea indiscreta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine, n-am ghicit.
    Dar nu cred nici că te vei stabili acolo.
    Prea mult îţi place să călătoreşti! :)
    Şi nici prea decisă nu pari să fii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am fost cea care a adaugat UK la sondaj pentru ca nu era trecut. Ar fi fost culmea sa nu stiu tara de unde imi scrii. :)
    Este foarte tare tot ce ti s-a intamplat tie, Alicee. Tu, care in toamna imi marturiseai ca nu intelegi de ce toata lumea iubeste Londra, tocmai tu te-ai mutat azi acolo. Ca sa vezi ce surprize ofera viata!
    Iti doresc mult, mult succes acolo. In tot ce vei intreprinde. Iar daca iti va placea si te vei descurca, ar fi bine sa ramai. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, chiar nu ma asteptam. :) Dupa Maroc, as fi zis Italia, dar in nici un caz Anglia, mai ales ca ai scris ca de-abia astepti sa ajungi acasa si ma gandeam ca esti saturata de orasul asta.
    Sa fie cu noroc aceasta mutare, va doresc sa va acomodati repede. Si de-abia astept sa ne mai povestesti de oras.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim6:01 p.m.

    Iti doresc mult noroc Alicee! Cred ca esti o fire tenace si vei reusi sa te obisnuiesti
    Londra.....chiar nu m-am gandit :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Când am văzut că ai scris că te-ai mutat, m-am gandit automat la Anglia, mi s-a părut "dubioasa" şederea ta de o luna acolo :)) Apoi mi-a fost 99% clar ca ai fost sa tatonezi terenul :)

    Iti urez muuulta bafta la acest inceput de drum, începuturile sunt grele, dar sunt şi frumoase, mai ales ca ai familia alaturi. Daca vrei o parere sincera (desi nu ai cerut-o, stiu) mie una mi se pare mai sanatos sa emigrezi initial undeva in Europa, decat sa pleci direct în Canada, Australia sau USA. Desigur se poate intampla ca sa primesti o oferta imbatabila pentru cele mai indepartate locuri de pe lume si atunci nu militez pentru refuz dat pe baza distantei, dar daca vrei doar sa incerci, sa vezi cum e sa emigrezi, sa o iei complet de la 0 pe teritoriu strain, undeva în Europa este solutia optima.

    Anglia este o tara fabuloasa (nu ma atrage foarte tare turistic vorbind, desi barem la Londra vreau sa ajung), dar este fabuloasa din punct de vedere al posibilitatilor. Cred ca este pentru Europa ce este USA pentru restul lumii. O sa-ti gasesti job sunt sigura, nu va fi usor, dar nici macar la Cluj nu e usor (in anii astia de cand stau aici am schimbat 2 job-uri serioase, apoi 2 job-uri de scurta durata si nici acum nu ma simt eu chiar pe teren stabil 100% (cred ca nici nu exista asa ceva) :)

    Eu ma bucur pentru voi, ma bucur ca nu ati asteptat sa mai treaca 10 ani pentru a lua acesta decizie. Timpul va demostra daca a fost o decizie inteleapta sau nu, dar decat sa te fi tot intrebat "cum era daca?" mai bine că ati "luat taurul de coarne" :) Astept vesti bune si vezi ca daca nu ne-am vazut aici la doi pasi Turda-Cluj, poate o sa ne vedem la Londra :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai, acuma mi-a cazut fisa, tu ai castigat un ghid cu Londra pe Bialog, nu? :))))
    Life' s funny!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. wow Alice...wow...ce spontana esti:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim8:23 p.m.

    ciao andreea, am tot urmarit blogu tau...cand am vazut ca a venit in anglia, in londra in vacanta tot am vrut sati las mesaj, sa vad cum esti...si eu sunt in londra de o luna jumate deja si miam gasit un job, si avem de gand sa ramanem aici...poate ne vedem la o cafea...
    o zi minunata, andrada deac

    RăspundețiȘtergere
  12. no bravo,esti totusi aproape. iti doresc sa gasesti un job bun si sa fie totul bine! puuup

    RăspundețiȘtergere
  13. sa fie într-un ceasbun! mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci am ghicit:)
    Vei fi vecina mea peste canal, asa ca cu prima ocazie te astept in Dublin.
    Cu job-ul iti urez toata bafta din lume, sper ca la capitolul asta Londra sa fie mai permisiva decat Dublinul.
    Bafta acolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna! Felicitari si succesuri in tot ce va propuneti.pup

    RăspundețiȘtergere
  16. iti doresc mult noroc in toate si cand vei avea timp, reportaje amanuntite din interior, cum faceai cu maroc-ul. tin pumnii sa reusesti!

    RăspundețiȘtergere
  17. si noi am vrea sa ne mutam in Londra...avem unde sta, dar vrem sa avem un job stabil si sa mergem la sigur...

    RăspundețiȘtergere
  18. sa fie intr-un ceas bun.
    Spor la demersurile de integrare, vezi ca tarile vestice au cursuri de integrare, cursuri de limba, cursuri de consiliere etc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nupot decat sa ma bucur pentru tine, sa iti doresc mult succes acolo si sunt convinsa ca totul va iesi asa cum ati planuit! ba nu, chiar de 1000 de ori mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multa bafta, Alice! Parca ieri vorbeam despre asta la Timisoara, nu-mi vine sa cred ca deja ai pus-o in practica. Sa-ti mearga cat mai bine. Iar daca Londra nu e acel acasa pe care il cauti, move forward. Inconstienta varstei e un atu :). Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mult succes! Ai vazut ca nu te-am deconspirat! :))
    Cred ca ai putea avea succes cu un Jurnal de imigrant in masura in care esti dispusa la dezvaluiri, deci cat mai multa sinceritate.

    RăspundețiȘtergere
  22. veronica picioroaga3:02 p.m.

    wauu Alice..ma bucur sa mai aud de cineva cu gust ptr aventura asa ,pe termen lung :-) si noi suntem cam in aceeasi situatie..pur si simplu ne-am gandit sa plecam din tara, nu ca sa muncim ci..mutat definitiv..si ne-am ales Norvegia, asta dupa ce vreo 2 ani tot am cochetat cu ideea Canadei ca si tine( prea departe, greu de ajuns..ar mai dura vreo 2 ani probabil sa ne aprobe) asa ca, gandurile noastre sunt acum spre Oslo , unde culmea nu cunoastem pe nimeni, nici limba , nici oras,nici nimic..dar toata lumea zice ca e un loc bun sa traiesti si sa dai un avant bun in viata copilului.Asa ca vara asta ne facem bagajele si pornim:-) in aventura! Abia astept sa ne mai povestesti cum decurg lucrurile..sunt direct interesata sa aflu de romani care reusesc sa-si atinga visurile pe alte meleaguri:-) Va urez succes si...jurnalul de imigrant ce a fost propus mai sus , chiar ar fi o idee excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  23. abia astept povestirile tale despre Londra! Am fost doar 4 zile si a ramas in inima mea pentru totdeauna, imi doresc sa ma intorc si sa stau mult mai mult de atat :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc tutror pentru comentarii si pentru cuvintele frumoase

    Federova in Walthomstow :)

    Tibi nu fii prea sigur, stii ca eu sunt cutiuta cu surprize

    Nice da, poate chiar tu vei fi urmatoarea :)! nu se stie niciodata

    Bianca da am ghidul cu mine :)! Vezi, nu se stie niciodata! si sper sa ne vedem la Londra, cat de curand

    RăspundețiȘtergere
  25. andrada ti-am scris pe fb. sigur ca vreau, deabia atept un semn de la tine :)

    Ruluk eu cred ca prima data ne vedem la Londra, dar cine stie :))

    Calin Andreea, nu trebuie decat un dram de noroc si una de nebunie :))

    Arkelian da, deja m-am interesat, ms!

    Oana da, a trecut repede timpul!!

    Ioana ms, si Anca si Oana si toate care stiati!!

    Veronica, Oslo, deabia astept sa imi scrieti cum e acolo, acum 1 an ma gandeam si eu la miscarea asta!!

    Kadia cand vii da un semn!!! pana atunci sper sa pot sa fac pe ghidul (hhahahaha) :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Aliceee, cum eu n-am mai avut net in ultimele luni, nu stiam de vacanta ta din Londra. Oricum, vad ca si Canada pentru care 'votasem' eu a fost luata in considerare ca tara de emigrare.
    Oricum, bafta in Londra sau oriunde altundeva!
    Urmaresc cu interes povestea, sa nu fii zgarcita cu amanuntele, inclusiv cele legate de dificultatile de adaptare.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am cam lipsit de la datorie in ultima vreme, asa ca abia acum citesc articolul asta. Iti uram mult noroc :-)

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim7:44 a.m.

    in about two years you're back, wanna bet?

    RăspundețiȘtergere