Little Venice - Venetia din Londra

Cu toate ca Little Venice seama destul de putin cu ceea ce cred eu ca e Venetia, trebuie sa recunosc ca zona are un farmec aparte, si ca i se potriveste numele de Little Venice, suna mai british asa si categoric daca Venetia ar fi transpusa in Londra ar arata exact cum este acum! Adica zona e extrem de bine gandita din punct de vedere urbanistic! Nu deranjeaza cu toate ca pana sa ajung acolo mi se parea cam mult un canal cu barci in centrul Londrei! Londra e un oras prea modern, prea cool ca sa ii adaugi niste barci antice, cel putin pentru mintea mea!

Prima data va arat niste poze, detalii din Little Venice











Little Venice e in Londra, se afla in centrul cartierului Maida Vale, langa statia de metrou Warwick Avenue! Eu m-am pana la statia Paddington ca sa ma mai plimb de-a lungul canalului un pic. Cand am coborat din metrou si am vazut strada principala am zis ca am gresit cu siguranta! Cladiri inalte, un Hotel Hilton, serios? ma asteptam la ceva mare si verde sau nu stiu, macar o zona caracteristica Italiei , cu cladiri joase, strazi inguste, ceva restaurante presarate pe alei! Dar nu, Londra e tot Londra chiar si in Little Venice! Ok, nici urma de canal, unde-s barcile, unde-i lumea? Erau ceva constructori asa ca i-am intrebat de Canal si m-au directionat! In continuare cladiri imense totul sticla, inca nu sunt sigura ca sunt in locul bun! si dupa ce ies pe o straduta amestecandu-ma printre oameni imbracati ca la birou si multe serviete imi iese in cale canalul! Acolo printre cladirile acelea zgarie nori  pline cu birouri!????? This is England!




Canalul e destul de lung si e plin de barci sau mai bine spus case plutitoare! Incredibil cati oameni locuiesc in astfel de case! Nu as fi crezut asa ceva! intradevar sunt interesante! La fel si zona, probabil ca e si mai interesant sa vezi acest peisaj de la etajul 17 al unei cladiri :)

M-am plimbat, am facut poze, si intr-un final am ajuns si in zona pe care o numesc ei Little Venice, o intersectie mai mare unde se intalnesc 3 canale, toate impanzite cu barci! In mijloc o insula cu vegetatie exotica iar pe margine casele bogatilor (probabil) din regiune! Cati nu viseaza la o casa cu vedere la lac???! si unde mai pui ca lacul e plin de barci, rate, lepede, iar zona e ca un imens parc, cu banci si arbori batrani care tin de umbra vara! 






Evident sunt si barci transformate in baruri, sau case plutitoare mai avansate, adica construite pe apa :) restaurante, unii mai inventivi nu doar ca s-au mutat pe barca dar si-au cumparat si gradina, locul de pe malul  lacului, din fata barcii, unde si-au pus un leagan tip hamac, in copac! Eh copii unele vise se pot implini, si nu trebuie sa fii pe o insula pustie, vad ca la Londra e totul posibil! :)


Domnul in hamac, in gradina "casei"


Credeti ca barcile astea nu au gradina? uitati aici "gradina pe acoperis"




Am si o vestea buna :) Va puteti da cu barca la Londra, sa vedeti tot canalul nu doar cum am vazut eu o mica parte! Adica Regent's Canal, Little Venice si Camden Lock!

Sunt 2 operatori:

Jason's porneste din Little Venice in fiecare zi din Aprilie pana la inceputul lui Noiembrie la 10:30, 12:30 si 14:30 iar in lunile de vara: Iunie-August merg si la 16:30! Calatoria dureaza 1 h 30 min si costa 9£ dus-intors sau 8£ numai dus!

Jenny Wren porneste din Camden la ora 12:30 si 14:30 iar calatoria costa 9£ dus-intors


La final va zic sincer, ca aici m-am simtit foarte putin in Venetia, mai mult la Londra si poate extrem de mult in Amsterdam :) stiu ca suna ciudat dar asa mi s-a parut mie! :) Oare cum ma pot simti in Amsterdam daca nici nu am ajuns acolo? Nu stiu, dar Amsterdam este ceva de genul in mintea mea!

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

21 de comentarii:

  1. Ai dreptate, mai degraba aduce cu Amsterdam decat cu Venetia. Rusine mie ca acum aud pentru prima data de locul asta, desi sunt extrem de bine informata de obicei (mai ales ca Londra era pana de curand prima in topul destinatiilor iubite si recomandate de mine).

    Il stii pe Bear Grylls de la Ultimate Survival (febletea mea)? Si el locuieste intr-o barca pe Tamisa :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau habar nu aveam ca exista asa ceva in Londra. Stiam ca exista langa Dublin, dar ca sa ajung acolo trebuie sa trec printr-un cartier ciudat, da poate imi fac curaj si ocolesc si fac si eu poze.
    Chiar ca mai mult aduce cu Amsterdamul, unde am vazut ca astfel de barcute/locuinte se pot si inchiria. Asta e visul meu sa ajung in Amsterdam si sa stam pentru cateva zile intr-o astfel de barca :)
    Foarte faina Londra. Datorita blogului tau imi place din ce in ce mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana nu il stiu :)) dar daca mi-ai fi spus inainte m-as fi uitat dupa el, sigur trebuie sa aiba o minunatie de barca! Problema e ca sunt multe canale, un traseu de 1 ora jumate, deci eu am vazut o mica parte

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluka pai neaparat sa mergi in cel din Dublin sa vad poze si de acolo, ca pana ajung ....
    Si eu imi doream la un moment dat sa stau pe barca apoi mi-a trecut, nu cred ca m-as simti confortabil, singura data cand voi incerca va fi intr-o croaziera la care visez, sa vad si eu cum e!
    Raluka Londra e la o aruncatura de bat de tine :) poti sa vii oricand

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim3:57 p.m.

    multumesc aliceee pt imagini sunt bunica si nu credeam sa ajung sa vad aceste locuri vreodata dar datorita tie am vazut virtual si aceste locuri multumesc inca odata si te puuup

    RăspundețiȘtergere
  6. alatrix4:33 p.m.

    Daca judecam dupa barcute, climat si aspectul canalelor chiar ca seamana mult cu Amsterdam. In schimb, nu exista nici o asemanare intre casele aflate de-a lungul canalelor din Amsterdam si cele din Londra. Cu Venetia chiar nu mi se pare ca are vreo legatura, poate doar aceeasi pe care o au toate orasele cu canale, numite fie Venetia Nordului (Stockholm si Amsterdam), fie Venetia Estului (Wroclaw), fie nenumarate alte Venetii care nu-mi vin acum in minte.
    Pana acum nu am mai auzit de Little Venice, dar deja l-am trecut pe lista de must see pentru cand voi ajunge in sfarsit in Londra.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim, esti bunica mea sau o bunica? multumesc frumos pentru comentariu! :) si stati fara grija ca o sa va mai plimb si de acum inainte prin locuri foarte frumoase!

    Alatrix da, ai dreptate fatadele acelea superbe de turta dulce lipseste acestei zone, ca sa fie cu adevarat Amsterdam! Venetia nici mie nu mi s-a parut, dar zona se numeste Little Venice, probabil ca sa stii ce te asteapta cand mergi acolo! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant loc! Habar nu aveam ca exista la Londra :p! Da si mie imi pare ca seamana cu Amsterdamul. N-am fost acolo, dar din ce am vazut prin poze.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar interesant si frumusel dar Venetia e Venetia :P.
    Vad ca e frigut acolo dupa cum esti imbracata, in Romania lesinam de cald.

    RăspundețiȘtergere
  10. veronica picioroaga8:55 p.m.

    Alice, prin ochii tai noi vedem lumea..asa ca ne rugam sa te tina picioarele mult si bine ca numai minunatii ne arati ! Bravo! si...dap..si mie mi-ar placea sa stau intr-o barca :-) dar alt gen :-D

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim9:15 p.m.

    sunt o bunica dar nu a ta te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar ca inedit si pitoresc locul, ma bucur ca ni l-ai prezentat atat de frumos, si e adevarat ca nu prea aduce a Venetia italiana. Probabil, in Europa, orice zona cu canale este numita "mica Venetie", "Venetia nordului", "Venetia sudului", "Venetia estului". :D :P
    Of, iar m-a cuprins dorul de calatorie...

    RăspundețiȘtergere
  13. Super locuri, o sa le trec pe lista :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesant loc. Nu prea imi aduce a Venetia, arata oricum mai bine si mult mai curat. Am mai vazut ceva asemanator, dar nu cu atat de multe barci, in Brugges parca.

    RăspundețiȘtergere
  15. Larisa sper sa ajung si in Amsterdam si sa confirm acest lucru :)

    Federova au fost 2 saptamani cu caldura, acum iara e vant si frig

    Veronica multumesc, sper sa ma tin de asta cat mai mult

    Anonim am vorbit intre timp acasa :), mi s-a spus! multumesc frumos pentru comentariu

    RăspundețiȘtergere
  16. Nice faza e ca majoritatea sunt supranumite asa, dar aici zona chiar asa se numeste, pe Harta, pe indicatoare :)) ps: laca ca il potolesti curand

    Mihaela da, doar ca in Bruges cladirile sunt altfel, mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  17. ce zona frumoasa, mi-a placut culoarea, prospetimea cladirilor si modul unic de a asorta arhitectura cu ambarcatiunile. nu stiu daca seamana cu venetia prin ceva, dar nici nu-mi bat capul! arata frumos si-ti multumesc ca mi-ai bucurat privirea :*

    RăspundețiȘtergere
  18. vaiii, cat de claustrofobic mi se pare acel canal !! Cum reusesc oare sa-si manevreze barcile acolo?

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim7:58 p.m.

    Buna Alice, azi am descoperit blogul tau. Urmeaza sa plec la Londra si cautam cateva informatii despre acest oras si modul de trai al romanilor aici. Imi place foarte mult blogul tau, se vede ca ai talent la scris. Little Venice intr-adevar aduce mai mult cu Amsterdam. Am fost si in Amsterdam si in Venetia. Venetia asta din Londra nu are nici in clin nici in maneca cu cea din Italia. Pentru destinatii de viitor iti recomand si Sardinia. Este SUPERBA, ce peisaje minunate am vazut aici, nu stiu unde le voi mai vedea. Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim multumesc de comentariu! Pentru mai multe articole despre Londra si despre viata mea aici ca si imigrant poti citi luand articolele la rand de aici http://aliceee-traveler.blogspot.ro/search/label/Anglia%20-%20Londra

    Multumesc de vizita si sper ca Londra sa te impresioneze cel putin la fel de mult ca si Sardinia!
    ps: multumesc de recomandare, o am in vedere pe viitor

    RăspundețiȘtergere