Cazare Venetia - Hotel Piave din Mestre (3)

Ajungem in Mestre seara! dupa 9 pm. Sunt putin ingrijorata ca nu vom gasi cazarea. Desi vazusem pe harta ca e aproape de gara, tot aveam sentimentul de nesiguranta in oase! daca o fi inchis? nu ar fi prima oara! Prima data cand am fost in Italia, in Pisa desi anuntasem ca ajungem dupa 10 pm, personalul inchise pensiunea si ne-a lasat pe dinafara! Deci stiam la ce sa ma astept ....


Intr-adevar Hotel Piave e localizat foarte bine! la 2 minute de gara, cumva retras pe o straduta ce da in Bulevardul central! zona luminata, circulata, cu magazine non-stop, restaurante, pizzerie si Internet Point fara numar! Cu Tablita ce te directioneaza spre Hotel! Receptia e deschisa non-stop!

Hotelul si camera 
Hotelul arata ca orice pensiune de a noastra pe dinafara! Holul e mare, receptia e frumoasa, cu stil! vad o zona cu bar si wifi draguta! De cum ajungem suntem serviti cu niste supra-taxe, de statiune! 2.5 de persoana!/ Pe noapte! internetul e gratis primele 15 min! apoi 10 euro pentru 3 ore! Bun asa ...
Primim camera la etajul 1! dar tot urcam cu liftul :) Camera are dimensiuni normale! Pot zice chiar mai mare decat ma asteptam! Are un pat mare, confortabil! 2 noptiere, 1 birou, scaun, dulap dublu, oglinda mare! Telefon, seif, cuier! si un LCD ce coboara din tavan + 2 tablouri!  Ma declar multumita pt 3 stele!
Baia privata e mica dar utilata! are de toate wc+chiuveta+bideu+ phoen mai putin cabina de dus care practic e inexistenta! un mic spatiu intre perete si bideu! Si "umbrela" agatata pe perete din care curge apa ba prea calda ba prea rece! plus o perdea care se lipeste de tine si e total neigienica! presupun ca nu le schimba dupa fiecare client! pt baie le dau o bila mare neagra! desi imi placeau prosoapele pufoase si faptul ca ne puneau zilnic sapun/crema si sampon chiar daca nu le-am folosit! Ar mai fi de luat in discutie faptul ca nu au caldura ( asa e in Italia) si ca noaptea poate fi frig!

Camera noastra

Si baia cu cabina de  dus lipsa

Camera tripla, am facut o poza de pe hol :)

Personal argonat si internet lipsa
Pe la 11 pm ma gandesc sa intru pe net sa anunt acasa ca sunt bine! si sa lucrez putin! Insa ia internetul de unde nu-i! Wirelles-ul prindea toate hotelurile din vecinatate mai putin cel in care eram cazati! Laptopul meu e prost! il opresc/pornesc aceasi treaba! Nu il detecteaza! Ma duc la receptie unde intre timp se schimbase tura si acum era un distins domn instalat la birou! Care ma ignora total vreo 5 minute! apoi ma i-a de sus ca ei au internet in tot hotelul si ca sigur e laptopul meu! Sa il aduc jos in lobby sa vad ca nici aici nu prinde! unde au serverul si cea mai buna conexiune! 
Ma enervez dar il cred pe cuvant! sigur e laptopul de vina! Totusi cobor sa nu zic ca nu am incercat mai ales ca stiu ca mama asteapta! Pornesc calculatorul si minune! Il gaseste din prima! Internetul merge brici! 
Il chem pe receptioner sa-mi dea explicatii! Dar cu aceasi aroganta imi spune ca nu-i vina lui ca se foloseste internetul atata si uneori nu merge in toate camerele! Ma scuzi draga, dar nu e vorba ca nu merge! E vorba ca nu e, deloc! nu aveam de gand sa ma enervez dar m-a deranjat atitudinea asa ca ii cer sa imi schimbe maine camera! Imi spune sa vb cu tura de dimineata daca problema persista! il trimit in gand de unde a venit si plec la culcare!
Zona wii-fi

A doua zi Micul Dejun! Care salveaza Hotelul 

Dupa micul dejun am uitat si de receptionerul idiot si deloc friendly, si de cabina de dus inexistenta si de internetul care nu merge! Fiindca sala de mese e frumoasa, primitoare iar micul dejun e bufet suedez super bogat! Ma trezeam in fiecare dimineata rasfatata ca la All Inclusive!

Mai exact asa arata sala de mese! 



Si bufetul suedez


De unde puteai sa alegi: panattone (chec italian), tarte de mai multe feluri, croasante cu gem super bune, mai multe feluri de biscuiti dulci, iaurt cu fructe mai multe sortimente, iaurt natural, cereale simple, cereale cu musli, mix de cereale cu fructe uscate, unt, miere, 5 sortimente de gem, paine prajita, paine neagra, paine alba, chifle, sunca de 2 feluri, felii de cascaval, branza topita, nuttela, tonomat cu cafea (mai multe sortimente)  suc natural de portocale si portocale rosii, ceai (multeee sortimente) nesquick! Si chiar daca am coborat sa mancam la 9 sau la 7 dimineata, din toate erau pe saturate si cum se termina ceva se suplimenta rapid!


Pe scurt asta e povestea cu Hotel Piave! Pana la urma faptul ca nu am avut internet ma facea sa-mi doresc sa ajung cat mai tarziu acasa (deci tot raul spre bine)! Partea cu dusul lipsa am urat-o pana in ultimul moment! La fel cum am iubit dimineatile si Micul dejun bogat! Personalul l-am ignorat, locatia a fost foarte buna! Per total Hotel Piave merita 50 de euro pe noapte pt 2 persoane! desi pretul asta cred ca a fost la oferta fiindca pe usa camerelor scrie minimum price 100 euro!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

11 comentarii:

  1. Cred ca si mie mi-ar fi trecut nervii la vederea unui asemenea mic dejun copios. :D Gasesc rezonabil pretul camerei pe noapte, destul de neplacut aspectul cu lipsa cabinei de dus. Camera decorata in stil...ultra clasic. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Mestre e cea mai buna optiune.si eu am stat mereu acolo.pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu despre ce vorbesti, asa sunt majoritatea italienilor, nu le ajungi cu prajina la nas, mai ales daca esti roman, te trateaza ca pe ultimul om. Camera intr-adevar arata foarte clasic, la 3* ma asteptam sa fie mai moderna, important e ca nu ai platit mult si ai avut o vacanta minunata, astept si restul :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Te inteleg perfect cu internetul si mai ales cu dusul. Eu dupa o zi de umblat prin oras, cand sunt in vacanta, nu-mi doresc decat sa ajung la hotel, sa fac o baie/dus lunga si sa ma bag in pat cu laptop-ul in brate, navigand pe internet sau pur si simplu vizionand un film!
    Ma bucur ca in final ai ales sa vezi partea buna a lucrurilor, asta e cel mai sanatos si important e sa ramai cu amintirile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bine camera, dar e nasol intr-adevar cu cu lipsa cabinei de dus. Insa sala de mese arata foarte fain, de micul dejun nici nu mai zic...deja mi s-a facut pofta :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce baie mică şi înghesuită! Asta nu mi-ar fi plăcut nici mie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi se pare destul de scump 25 euro/persoana...dar cred ca am uitat si eu cum e cu preturile pe afara. In plus, e Venetia..

    RăspundețiȘtergere
  8. Ştii vorba aceea, tot răul spre bine. Nu ai avut internet, te-ai plimbat mai mult, nu ai avut condiţii extraordinare în cameră, dar ce mic dejun... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. tocmai vroiam sa te intreb de pret cand am citit ce ai spus ca scrie pe camere - 100 euro mi se pare enorm.
    Nu stiu unde ai gasit un receptionist in Italia care sa stie engleza. Sau i-ai vorbit tu in italiana? Ca nu ai precizat.
    p.s. pana la finalul postarii insa tot ideea de la inceput mi-a ramas in minte, ca m-a socat : cum adica in Italia se poate inchide receptia seara? Si eu ce fac daca ajung seara? Tu ce ai facut??

    RăspundețiȘtergere
  10. baia e prea mica si dusul (in)existent nu o face demna de 3 stele.
    ador un mic dejun copios, recunosc apetitul asta mi s-a dezvoltat din Scotia :)

    RăspundețiȘtergere
  11. faptul ca nu exista net pe mine ma lasa rece, iar baia...pana la urma ca sa fac un dus ma resemnez, il fac iute si am disparut. bine ca nu era asa ingust si patul sa dorm cu picioarele la gura :))
    eu zic ca una peste alta, a fost ok, un pret bun cu mic dejun inclus si aproape de centru.

    RăspundețiȘtergere