Film - Le Grand Voyage o calatorie de nota 10

Saptamana 23: Le Grand Voyage (2004)



Rezumat: Un road trip spre Mecca! Reda impreuna cu tatal sau (origine marocana) pornesc intr-o calatorie cu masina din Sudul Frantei pana in Arabia Saudita la Mecca! Filmul e mai mult decat o calatorie, e relatia dintre tata si fiu! Cei doi nu se inteleg prea bine, adica nu se cunosc mai deloc! La inceput e o tacere apasatoare! Tatal e religios, fiul nu! Nici macar nu intelege de ce nu a luat avionul sa plece la Mecca! Reda vede calatoria ca o vacanta, doreste sa faca turism! Tatal are in schimb alte prioritati, el vede calatoria ca un perelinaj!  Desi sunt foarte diferiti evenimentele ce au loc pe drum si situatiile amuzante, critice, limita ii unesc!  In Bulgaria tatal ingheata de firg! In Istanbul li se fura banii! Tot in Istanbul Reda e fericit! Fiindca viziteaza orasul ca un turist! Drumuri incalcite pe care se pierd, oameni ce se tin scai de ei cu forta, si altii care se dovedesc a fi prieteni buni! Toate astea si multe altele fiindca vedeti voi, drumul e lung: Franta - Italia - Serbia - Bulgaria - Turcia - Siria - Iordania - Arabia Saudita! 

Pareri personale: Filmul e foarte bun! nu m-am plictisit nici o secunda! Dincolo de peisajele frumoase sunt intamplarile si oamenii de pe drum! Lectiile de viata! In sfarsit am aflat de ce merg musulamnii la Mecca si de ce e asa important pentru ei! La final am vazut si ce inseamna Mecca! Ah si actorii, sunt excelenti! Caracter marocan 100%! :))
Va recomand sa vedeti filmul, e unul din cele mai frumoase pe care le-am vazut (pana acum)! Pe imdb a primit 7.2/10 un scor bunicel! dar cred ca nu a fost vazut de prea multa lume! 


Daca stiti Limba Franceza il puteti vedea online aici: http://www.youtube.com/watch?v=GHwyHyIuFhk daca nu il gasiti pe torrent, si scoateti subtitrare :)

Thanks for visiting,


                      
                             Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

8 comentarii:

  1. frumos, l-am vazut si eu, highly recommended ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intreb si eu tot ca europeanul: de ce n-au luat totusi avionul? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim4:39 p.m.

    Si eu l-am vazut,mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mi-ar placea sa vizionez acest film, am auzit atatea povestiri despre Mecca... Macar asa sa aflu si eu despre ce e vorba, ca nu cred ca voi pleca vreodata in pelerinaj in acele locuri.

    RăspundețiȘtergere
  5. suna tare interesant, calatorie alaturi de o relatie cu probleme intre doi oameni. multumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  6. L-am vazut demult! foarte inspirational si placut filmul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma intreb ce-l impinge pe un fiu sa-si petreaca atata timp cu tatal, in conditiile in care nu par sa fie deloc de acord.

    RăspundețiȘtergere
  8. The Yacoubian Building - o radiografie a societatii egiptene......

    RăspundețiȘtergere