Into the wild - cel mai bun film vazut in 2012

Saptamana 31: 
Into the wild



"Into the wild" sau "In salbaticie" e filmul perfect de vazut iarna asta (daca nu l-ati vazut deja)! E dupa o poveste reala si zic ca e cel mai complex si cel mai bun film pentru pasionatii de calatorii (dupa parerea mea) vazut in 2012! Cea mai frumoasa poveste, cel mai bun actor, cele mai bune lectii de viata si o definitie clara a ce  inseamna sa calatoresti cu adevarat! sa traiesti!

Rezumat: Into the wild este povestea lui Chris care doreste sa scape de rutina, de acel destin scris: mergi la liceu, faci o facultate, cauti un job, te chinui sa devii cel mai bun la job, iti iei o nevasta, eventual faci 2 copii si traiesti pana la adanci batraneti! De ani de zile fierbea in el o dorinta, un vis mare! Sa ajunga in Alaska!  O data ce a terminat liceul, isi lasa familia, prietenii, totul si pleca in calatoria vietii lui! Pe drum se intalneste cu nenumarati oameni asupra carora isi pune amprenta intr-un fel sau altul, le deschide ochii, orizonturile!
Calatoreste pe jos, cu masina, cu trenul, cu autostopul cu bani putini! Ba si lucreaza la un moment dat intr-o ferma! In final ajunge in Alaska unde isi petrece iarna! E fericit sa fie doar el si natura! pe de alta parte isi da seama ca nu e atat de usor sa mergi la vanatoare, sa-ti procuri harna zi de zi! 
Vede Alaska ca o terapie pentru trup si suflet! La finalul filmului nu ar trebui sa plangeti, fiindca nu este o poveste despre supravietuire ci o poveste despre cum sa traiesti! La maxim! Fiecare secunda! si asta a facut Chris!

Pareri personale: V-am spus si va mai repet, iubesc filmele dupa povesti reale! Au atatea de spus! Simti ca ai fi putut sa fii tu acolo, ca se poate! Desi toata lumea spune in momente disperate "o sa plec in lume" doar foarte putini chiar o fac! Iar cei care o fac se intorc cu povesti extraordinare, asa cum e si povestea lui Chris in filmul "Into the wild"! Filmul iti prezinta calatoria din toate punctele de vedere! partea frumoasa si partea urata, dificila a ei! Finalul ne arata cat de importante sunt deciziile pe care le luam si cat de mari pot fi consecintele unei miscari gresite! Da sa calatoresti e riscant, sa mergi singur la drum e riscant, sa iei decizii e riscant! Dar asta e frumusestea vietii! Atunci cand pleci si iti lasi acasa zona ta de confort! Filmul e cotat cu 8.2/10 pe IMDB si merita pe deplin!


Secvente din film






Thanks for visiting,


                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

18 comentarii:

  1. 8.3 pe IMDB, deci e ceva de capul lui. Mersi, Alice, am si dat sa se descarce ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim6:16 p.m.

    buna recomandare.Nu m-a atras cand l-am vazut pe afise dar acum, ca am citit rezumatul tau, as vrea sa il vad

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant! Un film de Sean Penn. L-am pus pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu l-am vazut, dar am auzit de el! Daca zici ca e misto, o sa-l vad si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. filmul nu cred ca l-am vazut, dupa imagini, insa titlul imi suna cunoscut, poate pentru ca e mai des folosit.

    RăspundețiȘtergere
  6. L-am vazut ieri la recomandarea ta. Chiar vroiam sa vad un astfel de film. Bun, intr-adevar, dar nu ma asteptam la final. Foarte educativ pt cei care cred ca viata se cunoaste din carti. Sincer am plans la final.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un film pe care toata lumea il lauda. Este celebru pentru ca este inspirat din fapte reale si a impresionat prin finalul tragic. Multi mi l-au recomandat, nu am vazut trailerul sau imagini, dar acum, ca tot e vacanta, am sa incerc sa-l caut pe net.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este un film memorabil, o prietenă mi-a făcut mai demult cadou un DVD cu acest film. Ai spus cum nu se poate mai frumos şi mai bine, Alice, nu este un film despre supravieţuire, ci despre cum să-ţi trăieşti viaţa din plin. Şi să nu uităm acest cuvinte: Happiness only real when shared.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo de Alasks si salbaticie, eu recomand documentarul Grizzly Man (2005), despre un tip, Timothy Treadwell, ce lasa totul balta si merge sa protejeze ursii, sfarsind tragic, mancat (impreuna cu prietena) de ursii grizzly
    http://www.imdb.com/title/tt0427312/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Grizzly_Man
    http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Treadwell

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am vazut afisele si campania de promovare, dar nu am apucat sa ma duc si la cinematograf. Mi-a spus o prietena ca e foarte bun, povestea este intensa si dinamica, iar personajul principal este foarte bine conturat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, pare bun filmul, o sa-l iau si eu zilele astea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut si eu filmul anul trecut, mi-a placut la nebunie!
    Nu aveam cum sa ratez asa ceva, mai ales ca si eu vreau sa ajung in Alaska. Evident, nu in acelasi mod, dar nu asta e esential :)

    Am primit chiar acum cateva zile si cartea, imprumut. Abia astept sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Un film extraordinar cu un soundtrack foarte frumos. E preferatul meu din acest gen. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Adaugat pe lista, ca prea il laudati cu totii :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca tu spui ca este cel mai bun film pe care l-ai vazut in 2012 si Ioana a plans la el, sigur vreau sa il vad.
    Nu stiu daca voi mai avea lacrimi, ca am varsat multe la cel pe care l-am vazut zilele trecute (nu stiu ce m-a apucat, dar am scris si pe blog despre el). :))

    RăspundețiȘtergere
  16. mi-a placut foarte foarte mult, cu adevarat impresionant.....

    RăspundețiȘtergere