FILM Monsieur Ibrahim-vacanta de cunoastere din Paris in Turcia

Saptamana 78
Monsieur Ibrahim (2003)

film-monsieur-ibrahim-poster

Nominalizat pentru Globul de Aur si numeroase alte premii internationale filmul Monsieur Ibrahim e inca unul din filmele frantuzesti de calatorie care mi-au placut foarte mult nu doar fiindca filmul are un scenariu bun, locatiile din Paris si Turcia extraordinare ci si fiindca e o poveste cu morala, un film educativ din care poti retine ceva.

Rezumatul filmului

Filmul Monsieur Ibrahim povesteste viata lui Momo la Paris, un copil evreu de 15-16 ani care locuieste cu tatal sau in urma divortului dintre parinti. Tatal merge zilnic la servici asa ca Momo are practic grija de casa. El gateste, el face curatenie, el face cumparaturile (furand deseori) de la magazinul Arabului despre care tatal lui vorbeste cu dispret. In timp relatia cu tatal lui se strica din ce in ce mai tare acesta fiind in depresie si mereu comparandu-l cu fratele lui, ramas in grija mamei. Asa ca Momo se imprieteneste cu Arabul, domnul Ibrahim, imigrant din Turcia care detine acel magazin de cartier si care il educa si ii da pont-uri pentru a fi fericit, stiind situatia in care se afla. Intr-o zi tatal lui Momo isi pierde slujba, apoi il paraseste lasandu-i o scrisoare si ceva bani si nu dupa mult timp vine politia la el spunandu-i ca tatal lui s-a sinucis pe calea ferata. Momo atunci il spune lui Ibrahim "When are you going to adopt me?" Monsieur Ibrahim: Tomorrow if you like. Evident lucrurile nu au fost atat de simple, copilul fiind evreu iar dl Ibrahim musulman, insa dupa nenumarate incercari reuseste sa il adopte. In vacanta de vara cumpara o masina rosie, decapotabila si merg impreuna in Turcia sa isi cunoasca familia, originile si mai ales sa il pregateasca pe Momo pentru viata.


Impresii despre film
Nici nu stiu de unde sa incep, mi-a placut acest film la nebunie! Mi-a placut modul in care dl Ibrahim a reusit sa se imprieteneasca cu Momo avand amandoi aceleasi interese (mersul la prostituate) si aceleasi dorinte (sa ajunga sa fie fericiti). Pentru asta dl Ibrahim ii tine lectii despre islam, despre coran, insa nu intr-un mod religios ci educativ. Incearca sa il duca pe calea cea dreapta si mai ales sa aiba o relatie bazata pe respect si prietenie fara sa ia in calcul diferenta de varsta. 
Mi-a placut Parisul ilustrat in film si micile lor iesiri in centru, iar apoi vacanta in Turcia a fost una despre cunoastere, despre cum sa te bucuri de simturi, mirosuri, arome, despre oameni si culturi diferite.

Citate din film care mi-au placut:

"To find out if a country is rich or poor, look at the bins. If there are bins and no rubbish, it's rich. If there's rubbish by the bins, it's neither rich nor poor... it's touristy. And if there's rubbish but no bins, then it's poor"

"Slowness is the key of happiness."

"Arab shop means open from 8 til midnight, even Sunday."

 
film-Monsieur-Ibrahim1

film-Monsieur-Ibrahim2

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim


CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

8 comentarii:

  1. Filmul il puteti vedea online aici -->http://filmehd.net/monsieur-ibrahim-et-les-fleurs-du-coran-2003.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Super adevarata asta cu bins urile.....la noi e plin de gunoi peste tot....

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona sper sa iti placa filmul! Si sa calatoresti in zone cat mai curate!

    Corina ai vazut filmul? ti-a placut?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit cartea, scrisa de Eric Emmanuel Schmitt. Nu stiam ca a fost facut si un film, am sa incerc sa ma uit la el. Multumim pt recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am văzut filmul la recomandarea ta pe internet. Am avut o duminică după-amiaza foarte plăcută. Filmul a fost pe gustul meu. Când ajungi la București trebuie să îți mulțumesc personal pentru puterea de inspirație pe care o emană blogul tău.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela nici eu nu stiam ca este si carte! O sa o caut

    Corina multumesc frumos, sper sa ne intalnim cand ajung in Bucuresti (inca nu stiu exact dar din vara trecuta ma tot pregatesc)

    RăspundețiȘtergere
  7. as vrea saam timp sa il vad! il notez!

    RăspundețiȘtergere