Film Namastey London - Estul intalneste Vestul intr-o comedie romantica

 Saptamana 89
Namastey London (2007)

 namastey-london-film

In perioada in care am locuit la Londra am cautat multe filme ce sa ilustreze viata de imigrant. Nu stiu cum l-am ratat pe acesta dar ce bine ca l-am gasit. Chiar daca filmul nu e neaparat despre imigrare ci despre o familie de indieni ce incearca sa isi educe fata( pe numele ei Jazz) in stil bengali, dupa traditiile, mentalitatea si cultura lor in Centrul Londrei. Evident ca e prea tarziu, fata e deja mare, nebunatica, distractiva, lucreaza intr-un birou luxos cu priveliste spre catedrala St Paul, iese in cluburi, poarta fuste scurte si are un iubit super bogat (Charlie) cu care viseaza sa se casatoreasca. In plus ea se considera englezoaica 100%.
Tatal disperat, cand o vede in club cu baiatul, cumpara  bilete de avion direct spre India si ii propune sotiei si fiicei o vacanta in India la neamuri cu gandul sa o aduca pe fata pe calea cea dreapta. Chiar daca initial fata nu vrea, accepta. Evident ca in India are un soc, cam la fel de mare ca orice alt european ce merge in India total nepregatit. Mizeria, oamenii, cladirile afectate, viata la tara, toate sunt noi pentru Jazz si se adapteaza cu greu. Nu ii plac mirosurile, gustul laptelui proaspat muls, tantarii, caldura, hainele ce se lipesc de tine. Mai rau tatal ii pregateste o capcana si o casatoreste cu Arjun, un baiat de la tara, inalt si frumos care promite sa o iubeasca pe fata pana la adanci batraneti. Desi Jazz nu e de acord cu nunta, pana la uma se supune cu gandul ca o data ajunsa la Londra va divorta. 
Isi urmeaza planul, la intoarcere ii spune lui Arjun ca ea de fapt are un iubit la Londra, ca nu tine catusi de putin la el si casatoria lor trebuie sa ramana secreta ca sa isi poata continua relatia cu Charlie. 
Gelozie, mult romantism, multe escapade si in final confruntarea dintre cei doi este urmata de alegerea pe care trebuie sa o faca Jazz .....

Mi-a placut mult filmul fiindca nu e o comedie romantica obisnuita. Prezinta ciocnirea dintre doua culturi diferite, traditii si obiceiuri, decalajul dintre generatii, mama si tatal fiind crescuti intr-un alt timp, intr-o alta lume iar fiica fiind prinsa la mijloc, in vremurile actuale intr-un oras modern precum Londra. 
Din punct de vedere a calatoriilor este prezentata si India si Londra din cele mai realiste si frumoase unghiuri astfel incat sa se vada si mai bine diferenta dintre Est si Vest. Este o comedie buna la care chiar am ras de mai multe unghiuri iar spech-ul despre rasism tinut de Arjun la final e memorabil!

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/jaTXoz2gp (click valider et telecharger le fichier).
 
namastey-london-film-calatorii
 
 
L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

2 comentarii:

  1. Alice, tot in aceasi nota, am vazut si English Vinglish, in cadrul TIFF Cluj. E foarte amuzant si evidenteaza diferentele de cultura si civilizatie, de care spuneai si tu. O sa urmaresc si recomandarea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Oana, o sa il caut cu siguranta. La Tiff a mai fost unul de calatorie acum 2 ani dar nu l-am gasit pe net :(

      Ștergere