Statiuni, Plaje si obiective turistice in Turcia la Marea Mediterana

Piscuri salbatice, orase antice, plaje frumoase, castele ale cruciatilor, ape turcoaz, statiune frumoasa asta promite Turcia turistilor, un adevarat paradis al vacantelor. Cine a fost acolo stie deja de ce Turcia a ajuns in topul preferintelor romanilor pentru vacanta de vara. Cand am facut circuitul in Turcia am avut un ghid turistic la mine, de unde am extras toate obiectivele turistice de pe coasta Marii Mediterane, mai exact 1577 km. Nu trebuie sa va opriti doar in resorturile de lux, in statiunile cunoscute precum Antalya, Alanya, Kemer, Side si Belek, cand puteti face atatea excursii la obiectivele turistice interesante din imprejurimi.

Turcia-riviera-statiuni-plaje-mediterana


Statiunea Antalya se afla aproximativ la mijlocul tarmului turistic de aceea o vom lua ca reper. Are cel mai mare aeroport si singurul care pe timp de vara primeste avioane din 2 in 2 minute din toata lumea. O data ajunsi turistii sunt preluati cu autocare si dusi la hotelul/resortul platit. Autocarul opreste in fiecare statiune/resort asa ca drumul pana la hotelul vostru dureaza si cateva ore. Depinde de cat e de departe statiunea aleasa de Antalya. O data ce ajungeti la cazarea voastra nu trebuie sa ramaneti doar acolo, chiar daca ati platit cu All Inclusive, autocarele si autobuzele locale sunt dese asa ca puteti face un circuit pe malul marii Mediterane, sa vedeti si alte statiuni, plaje si obiective turistice. Iar pentru calatorii independenti, acest articol o sa va ajute sa va organizati mai bine vacanta si sa alegi cazarea in functie de statiunea care vi se potriveste.

harta-statiuni-turcia-mediterana-antalya


Antalya - este perla marii Mediterane din Turcia, cu numeroase posibilitati de distractie, foarte multe resort-uri, are un bazar imens si un port frumos. Cu alte cuvinte e un oras in toata puterea cuvantului. Am fost in Antalya in cadrul circuitul in Turcia pe care l-am facut, puteti citi totul aici ->>> Impresii Antalya






Antalya (orase/statiuni/plaje si obiective turistice spre EST)

Belek-turcia-statiune-plaja
Belek - se afla la o aruncatura de bat de Antalya si e raiul iubitorilor de golf. Insa pe langa golf, statiunea are o plaja frumoasa, lata, cu nisip si broaste testoase. Este o statiune exotica cu resorturi bune si scumpe.
Statiunea ideala daca va doriti o vacanta de lux.






cascada-manavgat-turcia-mediterana
Urmatoarele trei obiective turistice se afla la 70 km de Antalya. Le-am vizitat asa ca puteti citi mai multe in acest articol cuprinzator >>> Teatrul Antic Aspendos, statiunea Side si cascada Manavgat

Incekum-turcia-statiune-plaja
Incekum - se afla la aprox 100 de km de Antalya spre Vest. Are una din cele mai mari si mai frumoase plaje cu nisip auriu de pe coasta Mediterana. Rezultatul? Multe resorturi imense ce functioneaza cu All Inclusive preferate in special de germani.

Alanya-turcia-statiune-plaja
Alanya e ultima statiune mare de pe coasta spre Vest. Se afla la 110 km de Antalya. Se intinde intre doua golfuri largi, este un oras elegant, are plaje largi cu nisip cenusiu si numeroase pesteri si grote interesante in mare ce merita vazute: Pestera Piratului, `Grota Indragostitilor` cu pietre fosforescente pe fundul marii, `Poarta Dorintei` o imensa gaura naturala in stanca.

Antalya (orase/statiuni/plaje si obiective turistice spre VEST)

Kemer-turicia-statiune-plaja
Kemer- este una din statiunile de lux ale Turciei, se afla la aproximativ 50 km spre est de Antalya. Are un port imens cu yacht-uri de toate marimile si formele, este plina de cluburi si discoteci, iar hotelurile sunt pentru toate buzunarele, multe insirate chiar pe plaja.

Phaselis-turcia-statiune-plaja
Phaselis  -se afla la 18 km sud de Kemer, este un oras de-a lungul coastei liciene, renumit pentru apa de trandafir, parfum si comertul cu lemn. Pentru turisti ofera o plaja frumoasa cu nisip si apa de culoare verde smarald.

Olympos-turcia-statiune-plaja
Olympos -  tot statiune la mare, doar ca plaja este un covor nesfarsit de pietricele. Are cea mai mare plaja cu pitris din Turcia. Insa nu pentru asta trebuie sa ajungeti aici ci pentru Cirali, un obiectiv turistic mai putin cunoscut, un fenomen unic. Focuri vii ce nu se sting nicioada ies din stancile muntilor. La apus se vad cel mai bine.

Finike-Turcia-statiune-plaja
Finike - este o statiune la mare, are o plaja frumoasa, orasul este vesel si curat si are cateva case in stil otoman. Daca ajungeti aici trebuie neaparat sa incercati produsele locale cele mai de pret fiind: pepenii, portocalele dulci si rosiile mari.

Kas-Turcia-statiune-plaja
Kas - statiune de lux, sofisticata, frumoasa, cu o viata de noapte activa, cu restaurante bune si magazine cu haine la moda. Singura problema e nu are plaja, prima plaja fiind la 6 km si se numeste Plaja Kaputas. Aceasta este o plaja frumoasa, cu nisip, mare si lunga, pe coasta, cu privelisti deosebite.

Meis-statiune-insula-grecia
Meis - este o insula greceasca, pe care puteti ajunge foarte usor cu un vaporas turistic din Kas, fiind la doar 3 km. Merita negresit o excursie, pentru diversitate.

Patara-Turcia-plaja-statiune
Patara  - are o plaja spectaculoasa alba, nisipoasa de 18 km, cea mai larga si cea mai lunga din Turcia. Aici e casa a catorva mii se broaste testoase si se practica body surfing. Este declarata rezervatie naturala, asa ca primele hoteluri sunt la 3 km.






Oludeniz-turcia-plaja-statiune
Oludeniz - este la 255 km de Antalya. Aici gasiti o laguna in mare, un petec de nisip ce intra in apa. Este perfect pentru turistii ce cauta plaja cu nisip, zone de agrement cu cazari ieftine, restaurante, sporturi acvatice zgomotoase si umbrele pe plaja.

Fethiye-Turcia-plaja-statiune
Fethiye este ultimul oras portuar atractiv, cel mai indepartat de zona turistica, se afla la 280 de km de Antalya spre est. Este inghesuit intre un golf larg si Muntele Crasus ce ofera privelisti spectaculoase, dar nu are plaja, cea mai apropiata fiind la 4 km, la Calis.



😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog 
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍


» Urmeaza sa calatoresti in TURCIA??? Citeste toate articolele aici

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 comentarii:

  1. Vreau sa merg in vacanta in Turcia in viitorul apropiat (nu singura ci in obisnuita noastra formatie de 3)!Vroiam sa te intreb daca eu cu pasaportul romanesc am nevoie de viza sau nu!!!Barbatu si baiatu au pasaportul lor grecesc, eu inca nu l-am schimbat i-l am inca pe al meu romanesc!
    Kisses from Greece!!!Aici ningeeeee.....nu mai ninsese de 3 ani!!!yupiii
    Again kiss!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti merge cu cel romanesc. Frumos eveniment. Sa va bucurati de el.

      Ștergere
  2. Simona5:28 p.m.

    E un articol bun pentru calatorii independenti ce vreau sa cunoasca mai bine zona de coasta a Turciei. Cu ocazia asta stiu ca in Antalya, Incekum si Oludeniz mi-ar placea cel mai mult sa ajung.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa ajungi cat de curand si sa faci un circuit pe toata Riviera.

      Ștergere
  3. Haha, ce coincidenta, inainte sa intru pe blogul tau am vorbit la telefon cu prietena mea care imi marturisea ca la vara alege ca destinatie de vacanta tot Turcia. :)) Habar nu are ea cate optiuni interesante are la dispozitie. Dar va afla in curand ca o sa-i trimit pe mail articolul. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Nice, sper sa gaseasca statiunea ce i se potriveste cel mai bine!

      Ștergere
  4. In ultimul timp am auzit mai mult pareri contra decat pro - Turcia, se pare ca ce e mult strica (chiar si la romani), in fine, fiecare cu preferintele sale. Eu una as incepe vizita cu Finike, am mai vazut cateva imagini de acolo, e super dragut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Turcia e comerciala, dar chiar e frumoasa si destul de accesibila pentru buzunarul romanului de aceea a si devenit populara. Prin comparatie Italia e la fel de frumoasa dar nu are All Inclusive si preturile nu sunt chiar asa mici.

      Ștergere
  5. Belek, un om drag mi-a spus ca a fost acolo, a prins o reducere buna si a stat regeste. Eu vreau sa ma plimb prin locuri, asa cum le-ai descris tu, precum:
    Alanya pentru pesteri & co, Phaselis pentru apa dar si spre munte, Finike, Meis si Patara... dragului meu i-ar placea body surfing! Nu as spune nu nici celor doua de la finalul postarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8:48 a.m.

    Buna, ce poti sa-mi spui despre Bodrum ?

    RăspundețiȘtergere