Cat costa o vacanta in Lisabona (Preturi 2020)

Daca inca nu v-ati ales o destinatie de vacanta in 2020 atunci va recomand cu drag orasul meu de suflet Lisabona. Vreti sa stiti ca o sa va coste o vacanta in Lisabona in 2020? Mai jos am scos preturile la transport, cazare si obiective turistice.
Poate nu stiati, dar Lisabona este a doua capitala ca vechime din Europa (dupa Atena) este un oras incarcat de istorie, melancolie, dar si romantism. Un oras in care mai circula tramvaile antice si de demult, impletindu-se in cartiere cu iz medieval, cu strazi labirintice ce urca in sus si in jos pe cele 7 coline ale orasului. Lisabona este de asemenea un oras al panoramelor si e singura capitala din Europa unde puteti vedea apusuri de soare cu vedere la mare. Inca un avantaj enorm este pozitionarea orasului (in centrul Portugaliei) foarte aproape de mare si alte orasele de vis precum Sintra, Obidos, Evora etc. Temperaturile moderate fac din Lisabona un oras perfect pentru o vacanta la inceput de primavara sau chiar iarna (temperaturile medii fiind de 20 de grade) dar si vara cand puteti combina plimbarile prin oras cu excursii la mare in statiunea Cascais si Estoril. Vreti sa stiti ca o sa va coste o vacanta in Lisabona in 2020? Mai jos am scos preturile la transport, cazare si obiective turistice.

cat-costa-vacanta-lisabona

1.Transportul spre Lisabona cu avionul in 2020


Cel mai ieftin si confortabil mod de a ajunge in Lisabona e cu avionul. Din Romania exista zboruri directe spre Lisabona din Bucuresti, dar puteti zbura cu escala in marile orase europene si din Cluj, Timisioara, Craiova, Tg Mures etc. Un bilet de avion low-cost (cu escala) spre Lisabona in 2020 costa de la 70 euro dus-intors. Biletul il puteti lua la acest pret de >>> AICI

2.Vacante ieftine prin agentie in Lisabona in 2020



O vacanta in Lisabona prin agentie, cu transport cu avion + taxe de aeroport incluse + 3 nopti de cazare la Hotel 3 stele costa de la 230 euro/pachet daca luati de >>> AICI

3.Cazare ieftina in Lisabona  in 2020



Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Lisabona . Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

4.Hoteluri bune si ieftine in Lisabona in 2020


Cazarea in Lisabona este foarte accesibila. Hostel-urile sunt moderne si foarte bine echipate fiind o destinatie perfecta pentru tineri. Hotelurile in Lisabona sunt destul de ieftine si ofera conditii destul de bune. Daca calatoriti iarna trebuie sa stiti ca nu toate unitatile de cazare au incalzire, iar vara ar fi bine sa cautati camere cu aer conditionat, temperaturile fiind foarte ridicate. Eu am stat in Goodmorning Hostel Lisbon si am fost extrem de placut surprinsa. Preturile de mai jos pot sa se schimbe in functie de sezon si gradul de ocupare.

Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Lisabona (pretul e pt 1 persoana, in dormitor comun)
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Lisabona (pretul e pt 2 persoane)
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) la preturi rezonabile (pentru 2 persoane)

***Disclaimer: Preturile la cazare variaza in functie de sezon/ disponibilitate si nr de nopti rezervate!
***Daca sustineti acest blog va rog sa faceti rezervarile pentru vacantele voastre prin link-urile asociate din acest articol! Multumesc!

5.Cat costa transportul public in Lisabona in 2020


De la aeroport in centrul istoric din Lisabona: puteti lua autobuzele locale ( Autobuzele CARRIS : Nr. 5, 8, 22, 44, 45, 83) un bilet costand doar 1.4 euro
Transportul in Lisabona este foarte eficient si se face cu autobuzele/funicularul/liftul Carris si metroul. Cel mai ieftin mod este sa achizitionati un card Viva Viagem (costa 0.5 euro si arata ca un card bancar) pe care il incarcati cu bani sau direct cu abonamente. O calatorie platind cu acest card costa 1.4 euro (pe bus sau metrou) si 6.15 euro card pe o zi (valabil pe bus+metrou+tramvai+elevator/lift). O singura calatorie pe tramvaiul galben/funicular sau lift costa peste 3 euro asa ca mai bine luati abonament. Copii sub 4 ani calatoresc gratuit. 

Lisboa Card e cardul turistic in Lisabona prin care obtineti intrare  gratuita sau cu discount la 80 de obiective turistice + acces pe toate mijloacele de transport inclusiv tren spre Sintra si Cascais. Pretul unui astfel de card in 2020 e de: 18.5 euro adult/11.5 euro copil (Lisboa Card pt 24 de ore), 31.50 euro adult/ 17.5 euro copil (Lisboa Card pt 48 ore) si 39 euro euro adult/ 20.5 euro copil (Lisboa Card pt 72 de ore).

6.Top 10 obiective turistice in Lisabona si pretul lor in 2020


  • 1. Castelul Saint George (in cartierul Alfama) = 8.5 euro adult/ 5 euro studenti sub 25 ani . Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 2. Turnul Belem (in cartierul Belem) = 6 euro adult/ 50% reducere studenti, varstnici 65+, familii cu doi copii/ Gratuit copil sub 12. Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 3. Manastirea Jeronimos (in cartierul Belem) = 10 euro/adult (bilet combinat cu Turnul Belem = 12 euro) merita vazute cu bilet comun. 50% reducere studenti, varstnici 65+, familii cu doi copii/ Gratuit copil sub 12. Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 4. Palatul Ajuda (in cartierul Belem) = 5 euro/adult (E superb, merita vazut). Impreuna cu Muzeul trasurilor royale = 7.5 euro (merita luat biletul combinat/  50% reducere studenti, varstnici 65+, familii cu doi copii/  Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 5. Muzeul de Azulejos (faianta decorativa portugheza) = 5 euro adult/50% reducere studenti, varstnici 65+, familii cu doi copii/ Gratuit copil sub 12. Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 6. Muzeul Fado (muzica traditionala portugheza) in cartierul Alfama = 5 euro/adult (reducere pt familii, varstnici 65+ si tineri sub 30 ani)
  • 7. Muzeul Trasurilor Royale (in cartierul Belem) = 6 euro adult (merita vazut)/ 50% reducere  familii cu doi copii/ Gratuit copil sub 12/ Gratuit pt toata lumea prima duminica din fiecare luna. 
  • 8. Muzeul Marionetelor (peste 1000 de marionete din toata lumea) = 5 euro/ adult, 3 euro/copil
  • 9. Acvariul din Lisabona (are cel mai mare interior din Europa) = 15.5 euro adult sau copil 13+/ 10 euro copil sub 13 ani si varstnici 65+/ Gratuit copil sub 3 ani 
  • 10. Muzeul de Arta Gulbenkian = 10 euro adult/ 50% reducere varstnici 65+ si tineri sub 30 de ani/ Gratuit tineri sub 18 ani insotiti de 1 adult/ Gratuit copil sub 12 ani/ Gratuit pt toata lumea in fiecare duminica dupa ora 2 pm

8. Citeste tot jurnalul meu de calatorie in Lisabona si imprejurimi

Am facut doua vacante in Portugalia. Orasul meu de suflet din Europa este Lisabona. M-am indragostit iremediabil din prima clipa si dupa 1 an am revenit din nou la el. Am scris peste 20 de articole cu impresii si informatii utile. Vacantele mele te vor inspira si te vor ajuta sa-ti organizezi o vacanta reusita in Portugalia. Citeste tot jurnalul meu de calatorie aici >>> JURNAL PORTUGALIA


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol dati un Like pe pagina de Facebook, iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

7 comentarii:

  1. Gasim aici cel mai bun ghid.Ramane sa ne hotaram unde mergem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sper sa va gasiti destinatia ideala prin intermediul ghid-urilor :)

      Ștergere
  2. Bune informatii, la toamna intentionez sa ajung acolo :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am fost niciodată
    Dar mi-aÈ™ dori un city break

    RăspundețiȘtergere
  4. da intr adevar hotelurile obiectivele turistice si transportul inclusiv taxiurile ieftine(3 euro pornirea si juma euro km....dar mancarea te omoara....daca intri in alt loc decat lidl sau mcdonalds..fara cativa zeci de euro nu scapi nici cu o apa minerala...magazinele alimentare au pret dublu din zona turistica fata de supermarketurile gen lidl( care lipsesc cu desavarsire in zona istorica) iar in restaurant dai 20 euro pt doua felii de paine cu unt si niste branza...sa nu mai zic de restul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud ca ati avut probleme cu mancarea. Intr-adevar nu e ieftin, insa la 10-15 euro mancam la `All You Can Eat` destul de bun, inclusiv cu fructe de mare, exact in centru. Cautati restaurante pe TripAdvisor pe viitor, acolo sunt deseori afisate site-urile si puteti sa studiati unde sa mergeti si meniurile restaurantelor in avans

      Ștergere