Cat costa o vacanta in Napoli (Preturi 2020)

Vrei sa stii cat o sa te coste o vacanta in Napoli in 2020? Cea mai ieftina vacanta in Napoli ar fi varianta pe cont propriu si in acest sens o sa va ajute articolul de azi, sa va cumparati un bilet de avion si sa va faceti rezervarile pas cu pas. Preturile la obiectivele turistice de top din Napoli le gasiti la finalul articolului si asta o sa va dea o idee, de cat o sa cheltuiti, pt o vacanta cu budget basic sau de lux. Am scris si un top 10 obiective turistice gratuite din Napoli pt cei cu bugetul mai strans. 
Napoli este un oras unde se mananca bine (pizza e la ea acasa) si preturile sunt foarte rezonabile, din punctul meu de vedere aici sunt cele mai mici din Italia. Clima e blanda de aceea se pot face vacante pe tot parcursul anului, iar marea este calda deseori pana la finalul lunii octombrie. O vacanta in Napoli merita in special pt imprejurimile orasului care sunt de vis (nu ratati Vezuviul, o excursie la Pompei, o zi pe Insula Capri si alta pe coasta Amalfi). Orasul poate fi ales ca si baza, pt a explora toata regiunea Campania, de aceea va recomand sa stati minim 5 zile.

Ce vom acoperi in acest Ghid Turistic cu Napoli in 2020:

1. Transportul la Napoli cu avionul
2. Cat costa transportul de la aeroport in Napoli 
3. Cazare ieftina in Napoli la localnici
4. Hotel-uri bune si ieftine in Napoli
5. Top 10 obiective turistice din Napoli si pretul lor in 2020
6. Top 10 obiective turistice Gratuite din Napoli
7. Cat costa transportul public in Napoli
8. Citeste tot jurnalul meu de calatorie in Napoli si imprejurimi (7zile)

vacanta-in-napoli-preturi-impresii

1.Transportul la Napoli cu avionul in 2020

Cel mai ieftin si confortabil mod de a ajunge la Napoli e cu avionul. Din Romania se poate ajunge in Napoli din Bucuresti, Timisoara, Cluj (variantele cele mai ieftine) si din Sibiu si Constanta(variantele cu escale multe si pret mai mare) Un bilet de avion spre Napoli costa in 2020 de la 40 euro dus-intors (taxe de aeroport incluse) si il puteti lua la acest pret de >>> AICI

2.Cat costa transportul de la aeroport in Napoli in 2020


Aeroportul Capodichino este situat la 7 km de centrul orasului Napoli. Cel mai bun mijloc de transport pentru a ajunge in centrul orasul este autobuzul. Costul unui bilet de autobuz e de 4 euro (cumparat de la sofer) sau 3 euro (cumparat din kioscul din aeroport). Autobuzele Alibus au doua statii, la gara si la port, de unde pleaca feriboturile.

Variana locala, mai ieftina, ar fi cu busul S3 care costa doar 1.10 euro tichetul. Il puteti cumpara de la standurile cu tabacchi.

3.Cazare ieftina in Napoli in 2020


Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Bruxelles . Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

4.Hoteluri bune si ieftine in Napoli in 2020


Hotelurile in Napoli sunt destul de ieftine si majoritatea ofera un mic dejun foarte bogat. Am cautat pentru voi cele mai bune hotel-uri cu note mari si review-uri bune primite din partea clientilor. Atentie, preturile de mai jos pot sa se schimbe in functie de sezon si gradul de ocupare.


Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Napoli (pretul e pt 1 persoana in dormitor comun)
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Napoli (pretul e pt 2 persoane)
  • O noapte in  >>>  The Magic of Naples (nota 8.4)= 25 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Well Come Museo (nota 8.8)  = 30 euro /camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  Hotel Cineholiday 3* (nota 8.0)  = 38 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  B&B Chez Moi (nota 8.1) = 40 euro/camera dubla/noapte
  • O noapte in  >>>  B&B Le Chic (nota 9.2) = 45 euro/camera dubla/noapte
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) la preturi rezonabile (pentru 2 persoane)

5.Top 10 obiective turistice in Napoli si pretul lor in 2020


  1. Castelul Nuovo = 6 euro adult/ Gratuit pt tineri sub 18 ani si seniori 65+
  2. Amfiteatrul Flavio (al 3-lea cel mai mare din lume) = 5 euro adult/ 2 euro tineri
  3. Muzeul de Stiinte Naturale (include 4 Muzee) = 4.5 euro adult/ 3 euro copil/ Gratuit pt cei sub 5 ani si pentru varstnici 70+
  4. Palazzo Reale (contine colectile dinastiei de Bourbon) = 5 euro adult/ 3 euro tineri din UE 18- 24 de ani/Gratuit copii pana in 18 ani si tuturor in prima duminica din fiecare luna.
  5. Castel Sant Elmo (in forma de stea) = 4 euro
  6. Teatrul San Carlo (este unul din cele mai frumoase din Italia) = 8 euro adult/ 5 euro tineri sub 30 de ani si varstnici 60+
  7. Capela Sansevero = 8 euro adult/ 5 euro tineri 10-25 ani/ Gratuit copii sub 10 ani
  8. Muzeul Domului = 6.5 euro adult/ 3 euro copii 
  9. Muzeul di Capodimonte (Muzeu de arta intr-un vechi palat) = 7.5 euro - 6.5 euro dupa 2 pm pt adulti/ Gratuit pt tineri sub 18 ani si varstnici 65+
  10. Edenlandia (primul parc de distractii pt copilasi din Europa) = 2.5 euro tichet de intrare si apoi tichet separat cu preturi diferite pt fiecare aparat de distractie.
6. Top 10 obiective turistice gratuite din Napoli

  1. Domul - catedrala principala din Napoli unde se afla si Capela lui San Gennaro 
  2. Biserica din Gesu Nuovo - o biserica aflata in Piata Gessu care uimeste prin dimensiunile sale si prin ceramica sa superba.
  3. Castelul dell`Ovo - care adaposteste si Muzeul de Preistorie.
  4. Muzeul de anatomie umana cu copii din ceara ale tutuor organelor umane.
  5. Spitalul Papusilor - care este de fapt un loc unde se repara papusile si unde vei vedea parti din papusi.
  6. Muzeul Maritim - plin de comori precum cele mai vechi documente, instrumente sau harti folosite la navigatie.
  7. Gradina Botanica
  8. Pinacoteca Girolamini
  9. Observatorul astronomic (primul din Italia)
  10. Bisericile San Domenico Maggiore, Biserica San Lorenzo Maggiore si Biserica Santa Chiara

7.Cat costa transportul public in Napoli in 2020


Pretul unui bilet este de 1.5 euro, putand fi folosit pe un singur metrou sau funicular timp de 60 de minute. Un abonament pt toate mijloacele de transport costa 4.5 euro pe zi, 15.8 euro pe saptamana.  Copii sub 10 ani calatoresc gratuit!

8. Citeste tot jurnalul meu de calatorie in Napoli si imprejurimi - 7 zile 



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

14 comentarii:

  1. Stau sa ma intreb uneori cat o sa mai tot scriu pe aici ca vreau sa merg si nu reusesc. Dar sa vezi cum va fi cand voi avea bugetul necesar. Unde o sa merg eu mai intai, ca sunt prea multe locurile pe care nu le-am vazut. Nici macar Roma. Ce ieftine sunt biletele de avion.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o intrebare dar nu gasesc pagina de contact, asa ca o sa fiu putin off topic din pacate.
    Ce inseamna la KLM hand baggage+personal item? Bagajul de mana de max 12kg este trollerul mic? Personal item este o geanta pe care o pui in celalalt bagaj in avion cu telefon,acte etc?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian7:51 a.m.

    Ar trebui cu siguranta si Palatul Regal de la Caserta !!!Se ajunge usor si ieftin cu trenul !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dor mi-a fost de blogul tău relaxant! Ma mai plimb putin, doar virtual de data asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hand baggage este valiza/trolerul cu care calatoresti ca bagaj de mana(greutatea precum si dimensiunile difera de la companie la companie, insa pe site-un lor gasesti detaliile), personal item se refera in general la poseta feminina sau de ce nu masculina in care pastrezi actele, banii etc asa cum ai spus si tu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super informatiile si de mare ajutor, mai ales pentru cei care ies pentru prima data din tara intr-o vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si daca esti singur,e ista varianta camera single la vreo locație? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun articol. Felicitari! Informatii importante.

    RăspundețiȘtergere
  9. Transport, cazare si....mancare. Acestea sunt elementele principale care definesc bugetul unei vacante. Cateva localuri si preturi in Napoli ar fi fost binevenite...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aveti ceva propuneri de restaurante nu ezitati sa le scrieti. Eu din pacate nu am. Am fost in 2-3 in Napoli pe care nu le-as putea recomanda :(

      Ștergere
  10. Patriciu Stelian8:32 a.m.

    Am facut acest itinerariu( plus Caserta si Salerno) anul trecut !!!O minunatie de zona ! Intr-adevar Airbnb este cel mai convenabil !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina11:00 a.m.

      Biletul in Napoli pt 24 h s-a facut 3,5 euro (februarie 2018 ), e valabil si in weekend pe autobuze (4, 5 euro daca vreti si metrou, funicular ).Noi am mers cu 8 autobuze intr-o zi (deci e rentabil), recomand traseele autobuzelor 128 (ajunge la Vomero,de vazut zona pietonala din centru in weekend si villa Florindiana -muzeu si parc cu un balcon de unde se vede tot orasl de sus si golful), 140-merge pe malul marii de la Santa Lucia la Possilipo,Marechiaro.de la muzeul de Arheologie urca 3 autobuze la Capodimonte-muzeu de arta si parc de unde vedeti toata zona.Biletul la Alibus e 5 euro, indiferent de unde il luati dar mai exista 2 autobuze, 182 si 183 care opresc in apropiere de aeroport (500 metri) si ajung in oras iar pretul la ele este 1,1 euro (vin cam la 20 minute ).Si noi am stat intr-o camera prin Airbnb,ieftin (90 lei/noapte ), relativ central, acces la bucatarie.

      Ștergere