Vacante scurte la munte cu buget redus

Pentru ca a venit toamna si odata cu ea sezonul rece a inceput, ce poate fi mai potrivit decat o escapada la munte?! Avand in vedere ca a trecut ceva vreme de la ultima vacanta de vara si ati reusit probabil sa va reveniti din punct devedere financiar, luna ce urmeaza este cea mai potrivita pentru o vacanta la munte frumoasa, relaxanta si nu prea scumpa, inainte ca preturile sa urce din cauza sarbatorilor de iarna si inainte sa se faca mult prea frig pentru plimbari lungi in aer liber. Asa cum spuneam, in Noiembrie inca puteti gasi preturi cat mai apropiate de normal pentru un sejur sau un city break si ar trebui sa profitati de ele pentru a va reincarca bateriile inainte de haosul lunii Decembrie dar si pentru a va incanta cumva psihicul ce este probabil putin cam trist din cauza verii ce este din ce in ce mai departe.

vacante-ieftine-weekend-munte


Statiuni accesibile la munte din Bucuresti

Brasov. Niciodata nu puteti spune ca ati fost de prea multe ori in Brasov. Este un oras pitoresc splendid si mereu are cate ceva nou de aratat turistilor, de la monumentele istorice restaurate pana la restaurantele si barurile primitoare. Pentru o vacanta aici, cu plecare din Bucuresti va trebuie sa puneti de-o parte:
- 170 ron pentru benzina dus-intors si rovigneta (daca nu aveti).
- 100-150 ron pentru o noapte de cazare in camera dubla. In functie de pretentiile fiecaruia se gasesc atat hoteluri si pensiuni cu doua stele ce ofera conditii mai mult decat decente pentru o vacanta scurta, insa si hoteluri cu 3 sau 4 stele al caror pret sare de 250 ron pe noapte.
- 150 ron de persoana pentru o zi, in functie de locul in care doriti sa mancati si obiectivele turistice pe care doriti sa le vizitati. Muzeele, Bisericile, Sinagogile, etc. sunt cu intrare iar Strazile, Parcurile, Pietele, etc. nu percep niciun fel de tarif pentru a le vedea.

Busteni. Statiune relativ aproape de capitala, Busteni este locul ideal pentru o scurta vacanta la buget redus, oferind atat posibilitatea plimbarilor scurte pe jos cat si a traseelor montane, in cazul in care doriti sa va aventurati spre varful Bucegilor. Financiar un weekend in Busteni presupune urmatoarele costuri:
- 150 ron benzina dus-intors.
- 60-100 ron pentru o noapte de cazare in camera dubla. Daca doriti sunt si hoteluri sau pensiuni ce ofera micul dejun insa veti avea de plata putin mai mult, undeva in jur de 100-130 de ron.
- 100 ron de persoana pentru o zi ar trebui sa ajunga incluzand mesele principale, deoarece restaurantele nu sunt scumpe, iar obiectivele turistice cu plata sunt destul de putine, restul precum Cascada Urlatoare, Babele, Parcul National, etc. fiind la „liber” sa spunem asa, singurul pret pe care il aveti de platit fiind energia pierduta pe drumul pana acolo.

Predeal. Nu putea lipsi de pe lista mea, caci este o statiune boema cu de toate, pentru toate gusturile, linistita si nu in ultimul rand importanta datorita pozitiei sale, intre cele cinci masive renumite ale Romaniei, Postavaru, Piatra Mare, Bucegi, Baiului si Fetifoi. Daca va doriti un sejur linistit insa si posibilitatea de a petrece serile intr-un bar animat sau club, Predeal este o alegere accesibila cu siguranta, mai ales ca nu este departe de Bucuresti, in cazul meu avand de plata cam asa:
- 160 ron benzina dus-intors.
- 80-120 ron pentru o noapte de cazare in camera dubla, bineinteles la un hotel sau pensiune de 2-3 stele, in conditii decente dar nu de lux.
- 150 ron de persoana pentru o zi ar trebui sa fie suficienti cu tot cu mancare, mers la o terasa si vizitat cate ceva, insa categoric fara a trece pragul cazinoului din oras care, la fel la toate cazinourile cer o investitie considerabila pentru a va permite sa va distrati sau sa castiguri.

Bran. Pentru ca tocmai ce ne bate la usa Halloween-ul, o excursie la vestitul castel al lui Dracula nici ca putea pica mai bine. Daca alegeti sa mergeti in weekend-ul care urmeaza la Bran aveti asigurata extra distractie aici caci intreaga statiune imbraca straie inspaimantatoare, in ton cu sarbatoarea mai sus mentionata si desfasoara o multime de petreceri tematice. Banii de care aveti nevoie pentru a ajunge aici:
- 190 ron ron benzina dus-intors.
- 100-150 ron pentru o noapte de cazare in camera dubla in pensiune, caci hotelurile au preturi cam piperate datorita zonei de mare interes turistic, in special pentru strainii pasionati de vampiri.
- 200 ron de persoana pentru o zi ar fi suma de care veti avea nevoie deoarece preturile sunt mai ridicate decat in alte statiuni, iar obiectivele turistice precum si targurile sunt in numar foarte mare si extrem de tentante, indiferent de produsele comercializate ce variaza de la articole vestimentare de lana si blana pana la alimente direct de la producatori sau jucarii si suveniruri tematice.

Dambovicioara. Desi este o statiune foarte mica nu o voi exclude de pe lista pentru ca este locul perfect pentru liniste si vacante ieftine. In afara de pestera Dambovicioarei nu prea aveti intrari de platit pentru obiectivele turistice, in schimb peisajele de aici sunt superbe, ceea ce m-a atras in mod special fiind posibilitatile infinite de plimbare in padure sau pe stradute stramte cu case batranesti, stradute pe care puteti ajunge si pe jos dar si inchiriand un atv de langa intrarea in pestera. O vacanta linistita la munte, lipsita de agitatia orasului va costa cam de atat:
- 150 ron benzina dus-intors.
- 60-90 ron pentru o noapte de cazare in camera dubla la pensiune sau gazda, deoarece hoteluri daca nu ma insel nici nu sunt in aceasta zona restransa.
- 100 ron de persoana pentru o zi sunt mai mult decat suficienti insa luati in calcul sa cumparati din oras ceea ce aveti nevoie pentru mesele principale daca stati la pensiune si gatiti sau faceti gratar, caci oferta nu este foarte variata la magazinele din chei. Daca nu gatiti la cazare, puteti manca destul de ieftin la una dintre pensiunile din apropierea Cheilor Dambovicioarei chiar si fara a fi cazati acolo.

Pentru ca articolul targheteaza o vacanta pentru care sa nu scoateti foarte multi bani din buzunar, trebuie mentionat ca preturile pentru drum sunt reale in conditiile unei calatorii „la consum”. Daca va grabiti si depasiti 90-100 de km/ora automat drumul va costa ceva mai mult dar acest fapt ramane unul optional pentru fiecare persoana in parte.

Deasemenea preturile pentru cazari sunt cele cu care m-am confruntat personal fara a cauta foarte mult lux si preferand unitatile primitoare, rustice si curate in schimbul celor extra moderne ce beneficiaza de un confort mai ridicat decat as avea nevoie pentru doua nopti.


Articol oferit de www.destinatii.info portal ce incurajeaza romanii sa descopere frumusetile propriei tari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu