Circuit in Turcia Cappadocia - detalii despre program si buget de calatorie

Am ales sa ma duc in circuitul Turcia - Cappadocia din considerente financiare. Dupa o scurta analiza, am ajuns la concluzia ca e cel mai usor si ieftin mod de a vedea Pamukkale si Cappadocia, locuri pe care doream sa le vad cel mai mult din Turcia. Pe cont propriu erau mai dificil de vazut (avand in vedere distantele de 600-700 km din Istanbul spre fiecare) si oricum in Cappadocia trebuia sa platesc o excursie de o zi fiindca nu ai cum sa vizitezi regiunea cu autobuzul local. Cu 200 euro nu as fi reusit sa platesc decat transportul din Romania pana in Turcia dus-intors si autocarele locale acolo, asa ca desi deseori sa calatoresti pe cont propriu e o varianta mai ieftina, nu ar fi fost si in cazul acesta. Dupa cum stiti deja am plecat in vacanta prin Agentia ViaRomania iar acest circuit are uimitorul pret de 250 euro pentru 7 nopti/8 zile!
Agentia ViaRomania vinde pachete turistice online! Bilete de avion /circuite/ sejururi la mare in Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Romania/ au oferte Last Minute cu pana la 30% reducere!  Ii gasiti aici --> www.ViaRomania.eu
circuit-cappadocia-detalii-program

Detalii despre Program - Circuit in Cappadocia

ZIUA 1 - DRUM BUCURESTI - ISTANBUL

*In prima zi am facut 16 ore din Bucuresti in Istanbul. Am tranzitat Bulgaria si imediat ce am trecut in Turcia am vizitat Moscheea Edirne. Am avut timp liber 45 min (pentru Moschee si bazarul din exterior). Pentru mine timpul a fost suficient.
*Am ajuns seara la ora 22 in Istanbul, in cartierul Aksaray la Hotel Grand Ant3*
1 noapte la Hotel Grant Ant 3* = Locatia a fost excelenta, cartierul e plin de magazine, restaurante si lume pana tarziu in noapte. Hotelul a fost cu mult peste asteptari as putea spune ca arata de 4 stele, micul dejun bufet suedez, extrem de bogat.

 ZIUA 1 pe larg >>> Din Bucuresti in Istanbul 16 ore de calatorie


ziua1-circuit-cappadocia

ZIUA 2 - VIZITA PAMUKKALE/ Cazare in Antalya

*Am pornit din Istanbul la 7 dimineata si am ajuns in Antalya la 9 seara. A fost o zi obositoare dar mi-am implinit un mare vis, acela de a vedea Pamukkale.
*La Pamukkale am avut timp liber sa vizitam 1 h si 30 minute. Intrare a fost 25 lire turcesti (aprox. 9 euro). A fost suficient cat sa fac o plimbare buna, sa fotografie in liniste, dar nu ajunge ca sa faci si baie in piscine.
2 nopti la Hotel Merve 3* in Antalya. Hotelul nu e excelent, a fost cel mai rau din tot circuitul, camere destul de comuniste dar internetul prin wifi mergea brici. Micul dejun a fost destul de basic, fiecare portie era aranjata pe farfurie. Marele plus a Hotelului a fost insa locatia (la 2 pasi de centrul istoric, de bulevardul central si de Fantana Magica).

 ZIUA 2 pe larg >>>O zi magica la Pamukkale


ziua2-circuit-cappadocia

ZIUA 3 - ANTALYA

*Intalnirea cu ghidul a fost la 9 dimineata in receptia Hotelului.
*Am pornit impreuna intr-un traseu pietonal, in care ghidul ne-a povestit despre vestigii istorice si am vazut cateva obiective turistice de top din Antalya. Dupa 3 ore de plimbari am ajuns in port, unde a urmat croaziera pe Mediterana (inclusa in pretul circuitului) timp de 2 ore. 
*Dupa masa am avut timp liber sa facem shopping in bazar, iar seara am participat la spectacolul Fantanii Magice (timp de 30 min). E gratuit.

 ZIUA 3 pe larg >>> Antalya - un oras mai frumos decat imi imaginam


ziua3-circuit-cappadocia


ZIUA 4 -ASPENDOS, CASCADA MANAVGAT, SIDE SI KONYA

*Am parasit Antalya de dimineata, dar ne-am continuat vacanta pe malul marii Mediterane.
*Prima oprire a fost la Teatrul Antic Aspendos unde am fost lasati 45 de minute sa vizitam (cine a vrut) sau sa ne relaxam pe bancile plasate strategic in apropiere. Vizita e cu ghid si timpul e mai mult decat suficient.
*A doua oprire a fost la Cascada Manavgat unde am fost lasati 30 de minute. Cascada nu e una inalta, in schimb e impresionanta datorita culorii apei. Nu trebuie depus nici un fel de efort pentru a o vedea, se merge pe drum drept si faceti maxim 5 minute din parcare. Dupa pozele de rigoare, am facut shopping (e plin de magazine).
*A treia oprire a fost in Side, una din statiunile moderne de la Mediterana. Am avut timp liber 1 ora, in care puteai merge cu ghidul pana in port unde se afla Templul lui Appolo sau se puteau vizita complexele arheologice din jur. Eu am ales plimbarea pana in port. E foarte frumos.
*A patra oprire a fost in Konya, la Mausoleul dervisilor rotitori. Aici am vizitat cam pe fuga fiindca in 15 minute urma sa se inchida. Totusi am vazut toate incaperile (in multe nu ai voie sa faci poze deci lumea trece prin ele rapid). Dupa vizita am mai avut 45 de minute timp liber sa facem shopping in magazinele cu suveniruri de alaturi.
2 nopti la Hotel Uygulama3* din Nevsehir (Anatolia Centrala). Ce mi-a placut la hotelul acesta a fost micul dejun (mai exact bunatatile servite, produse locale foarte bune: branza, smochine, masline ,pogacele, chec, etc) dar si camera si baia imensa pentru un Hotel. Am avut si balcon cu vedere frumoasa. Ce nu mi-a placut a fost faptul ca Hotelul era ceva mai izolat decat cele din zilele anterioare si nu era nici un magazin/restaurant in vecinatate.

ZIUA 4 pe larg >>> Impresii Aspendos, cascada Manavgat, Side si Konya


ziua4-circuit-cappadocia

ZIUA 5-CAPPADOCIA 

*De la 9 dimineata la 17 dupa-masa am vizitat numeroase locuri din Cappadocia, am facut poze, am facut degustari, ne-am oprit in numeroase locuri de belvedere, am vizitat bisericile din piatra in Goreme, ne-am plimbat prin orasul subteran in Kaimakli, am participat la o prezentare de moda cu haine de piele si am luat masa la un restaurant All You Can Eat (a fost optional si a costat 20 lire turcesti/ 7 euro). A fost cea mai frumoasa zi a circuitul!

 ZIUA 5 pe larg >>> Excursie in Cappadocia


ziua5-circuit-cappadocia


*Azi am avut posibilitatea de a participa la Seara Turceasca intr-un frumos restaurant din roca in Cappadocia. Spectacolul a costat 20 euro si a fost optional. A inclus 3 ore de program artistic, 5 gustari si bauturi All You Can Drink. Din punctul meu de vedere merita mers din 3 puncte de vedere:
1. E o modalitate buna de a cunoaste mai bine traditiile din Turcia
2. Chiar ai parte de distractie si momente comice din belsug
3. Dupa cum am spus daca ramai la Hotel nu prea ai nimic de facut, fiind asa izolat. 

 Impresii pe larg >>> Cum a fost la Seara Turceasca in Cappadocia


seara-turceasca-circuit-cappadocia

ZIUA 6 - MAUSOLEUL LUI ATATURK IN ANKARA SI LACUL TUZ GOLU

*Inca o zi cu numeroase ore de calatorit pe autocar. Nu m-am suparat fiindca eram obosita dupa ultimele trei zile pline de vizite.
*Ziua am inceput-o cu o oprire de 30 de minute pe lacul sarat Tuz Golu, unde te poti plimba, poti cauta pasarile flamingo si poti face cumparaturi (in special produse cu saruri minerale).
*La pranz am vizitat Mausoleul lui Ataturk din Ankara timp de 1 ora. Timpul a fost suficient avand in vedere ca nu sunt mare pasionata de istorie.
*Seara am ajuns in Istanbul si am facut tour by night cu autocarul (adica ghidul ne povestea despre obiectivele turistice pe langa care treceam) si multe urma sa le vedem a doua zi.
2  nopti la Hotel Grand ONS 3*. Hotelul e foarte frumos, se afla tot in cartierul Axaray (aproape de restaurant, cafenele, magazine etc). Ce mi-a placut cel mai mult a fost restaurantul (aflat la etajul 7 al Hotelului) de unde aveai o priveliste frumoasa spre mare. Micul dejun a fost cel mai bogat din tot circuitul, au servit pana isi carnaciori, friptura, cartofi prajiti (pe langa clasicele mezeluri, cascaval, cereale, crenvusti etc). A fost bufet suedez.

 Ziua 6 pe larg >>> Impresii Mausoleul lui Ataturk si sarituri in aer pe Lacul Tuz Golu


ziua7-circuit-cappadocia

ZIUA 7 - ISTANBUL

*In Istanbul ne-am impartit in doua grupuri. Un grup a fost cu cei care mai fusesera in Istanbul si nu doreau sa vada obiectivele clasice (asa ca ghidul i-a ajutat sa faca un program cu noi obiective), iar grupul nostru a fost format din cei care nu am mai fost in Istanbul si urma sa facem traseul pietonal cu el.
*Am vizitat cu ghidul Hipodromul, Moscheea Albastra si Biserica Sfanta Sofia timp de 3 ore.
*La pranz ne-am intalnit toti (si grupul ce au mers pe cont propriu) in portul Eminonu unde am luat masa impreuna (la restaurantele plutitoare din port). A fost 12 lire turcesti/ 4 euro.
*Apoi a urmat 2 ore croaziera pe Bosfor cu ghid (inclusa in pretul circuitului).
*Dupa ora 2 am avut timp liber pana seara. Eu m-am dus cu cateva doamne din circuit in Bazarul Egiptean si apoi in Marele Bazar.

Ziua 7 pe larg >>> 10 Obiective Turistice din Istanbul vazute cu ghid


ziua8-circuit-cappadocia


 ZIUA 8 - DRUMUL SPRE CASA CU OPRIRE IN BULGARIA 1 h la un restaurant

Din punct de vedere financiar vacanta merita cu varf si indesat!

Hotelurile afiseaza majoritatea 50 euro/noapte/dubla cu mic dejun! Normal ca prin diverse site-uri puteti prinde un pret mai bun, dar oricum daca adaugam toate drumurile intre orase si obiectivele turistice, croaziera pe Mediterana, croaziera pe Bosfor, faptul ca autocarul oprea mereu exact in centru deci nu am platit mijloace de transport in comun doar in Istanbul, a fost un mare plus! Cei 250 euro sunt mult mai putin decat as fi cheltuit pe un circuit pe cont propriu prin Turcia. 

Pe langa excursie am mai cheltuit 150 euro! Pe mancare, suveniruri, obiective turistice, ghizii turci ce trebuie platit obligatoriu, seara turceasca optionala etc:
-10 euro ghizii turci
- 9 euro la Pamukkale (25 lire turcesti)
- 5 euro la Aspendos (15 lire turcesti)
- 7 euro la Orasul Subteran (20 lire turcesti)
- 7 euro la Bisericile din piatra in Goreme (20 lire turcesti)
- 7 euro la restaurantul All You Can Eat (20 lire turcesti)
- 20 euro Seara Turceasca
- 4 euro transport in comun in Istanbul (12 lire turcesti)
- 12 euro Biserica Sfanta Sofia (35 lire turcesti)
- 12 euro Palatul Topkapi (35 lire turcesti)
- 4 euro pranz in Istanbul cu ghidul (12 lire turcesti)
- 2 euro Cascada Manavgat (5 lire turcesti)

Preturile sunt aproximative, avand in vedere ca cursul valutar e in continua schimbare.

Alte impresii despre circuitul in Turcia

1.Acest circuit este unul complex (am strabatut 4000 de km prin Turcia) dar daca vreti si mai elaborat puteti alege cel de 12 zile, numit `Marele Circuit al Turciei`
2.Din punct de vedere fizic mie nu mi s-a parut atat de solicitant chiar daca stai multe ore in autocar, fiindca sunt 3 zile cu dupa-mase libere (in Antalya, Cappadocia si Istanbul). In celelalte zile se fac popasuri de cate 15-30 minute la fiecare doua-trei ore.
3. Am fost in octombrie, cand vremea a fost numai buna (30 de grade pe Malul Marii Mediterane, 11 grade in Istanbul)
4. Ce mi-a placut la acest circuit a fost faptul ca am stat in majoritatea hotelurilor cate 2 nopti, astfel ca nu trebuia sa iti faci bagajul chiar in fiecare dimineata.
5. Hotelurile au fost bune, doar cel din Antalya nu a fost modern, dar a compensat cu locatia excelenta.
6. Micul dejun a fost foarte bun si bogat (mai putin cel de la hotelul din Antalya).
7. Ghidul a fost foarte bun, oferea informatii din greu si s-a imprietenit cu toata lumea. Ne-a  povestit in autocar despre fiecare oras/regiune/obiectiv turistic vizitat!
8. Grupul nostru a fost format din persoane 60+ eu fiind singura tanara. Cred ca asta s-a intamplat din cauza faptului ca m-am dus in octombrie. A fost intr-un fel mai bine asa, caci ritmul de vizitare a fost mai incet si s-a respectat programul (nu au fost intarzieri mari niciodata).

😍ps: Apreciez comentariile voastre pe blog 
si mesajele voastre in privat aliceee_traveler@yahoo.com 😍


» Urmeaza sa calatoresti in TURCIA??? Citeste toate articolele aici

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

6 comentarii:

  1. Categoric acest circuit isi merita banii cu varf si indesat! Am citit toate postarile despre el si am visat sa il fac si eu.
    Au fost multe locuri interesante, mi-a ramas interesul la Side, Antalia si Konya. Cu siguranta pe cont propriu ar fi fost mult mai scump.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela asa e, pretul e mai mult decat bun! Sper sa ajungi si tu in Turcia si sa citesc apoi impresiile tale.

      Ștergere
  2. Anonim2:10 p.m.

    Pentru septembrie am si eu planificata o escapada de 12 zile in Turcia, toata povestea imi iese undeva la 500 euro prin agentie, fara bani de buzunar. Nu stiu daca e chiar cea mai buna varianta dar la cat am suspinat dupa aceasta tara, cred ca merit un rasfat mai lung :P.
    Multumesc pentru postarile despre Turcia, am la ce visa in urmatoarele luni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Izabela iti doresc sa ai vacanta de vis la care speri. Turcia chiar e o tara extraordinara!

      Ștergere
  3. imi place f mult cum povestiti sper sa ajung sa vad si eu aceste locuri...

    RăspundețiȘtergere