Cat costa o vacanta la Roma (Preturi 2020)

Roma se afla in top 5 cele mai frumoase capitale ale Europei. Este un oras incarcat de istorie, ce abunda in momente impresionante si ofera turistului o vacanta de neuitat la preturi mici. Daca va intrebati cat costa o vacanta la Roma in 2020 am cules pentru voi cele mai pretioase informatii, in asa fel incat sa aveti un concediu de neuitat. Mai jos gasiti preturile la transport, cazare si obiective turistice.

cat-costa-o-vacanta-la-roma


Transportul la Roma cu avionul in 2020
Cel mai ieftin si confortabil mod de a ajunge la Roma e cu avionul. Din Romania puteti zbura spre Roma din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu-Mures, Craiova etc. Un bilet de avion spre Roma in 2020 costa de la 20 euro dus-intors (taxe de aeroport incluse) si il puteti lua la acest pret de >>> AICI 

Cazare ieftina in Roma in 2020
Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Roma. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

Hoteluri bune si ieftine in Roma in 2020
Hotelurile in Roma sunt destul de ieftine, dar nu va asteptati la super conditii. Majoritatea hotelurilor sunt incalzite pe timp de iarna, insa multe nu au aer conditionat pe timp de vara ceea ce e vital, fiindca e foarte cald. Evident depinde si cat timp aveti de gand sa petreceti in camera, daca mergeti intr-un sejur romantic sau sa vizitati cat mai mult. Micul dejun in general e bogat si include atat produse de patiserie cat si preparate gen aperitiv (mezeluri, cascaval, rulade, etc). Pretul de mai jos pot sa se schimbe in functie de sezon si gradul de ocupare.

Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Roma (pretul e pt 1 persoana in dormitor comun)
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Roma (pretul e pt 2 persoane)
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) la preturi rezonabile (pentru 2 persoane)
*** City break-uri in Roma  (2 nopti Hotel 3*+ avion cu taxe incluse) gasiti de la 130 euro luat de >>> AICI ***

Cat costa transportul de la aeroport in Roma in 2020
Aeroportul Ciampino este situat la 15 km de centrul Romei. Cel mai bun mijloc de transport pentru a ajunge in centrul Romei de pe aeroportul Ciampino este autobuzul. Exista o serie de companii ce pleaca din incinta aeroportului (Terravision, Sit, Atral). Autobuzele fac in jur de 40 de minute pana in centru, costul unui bilet fiind de 4 euro. Mai exista si varianta trenului. Insa, pentru asta trebuie sa va deplasati cu un autobuz pana la gara Ciampino, pretul unui bilet fiind de 1 euro si apoi sa luati trenul.

Aeroportul Fiumicino (Leonardo da Vinci), situat la 35 km de centrul orasului Roma. Cea mai directa modalitate de a ajunge in centrul Romei din Fiumicino este trenul. Leonardo Express isi duce pasagerii pana la Roma Termini, exact in centrul orasului. Costul unei calatorii este de 14 euro/persoana. Insa autobuzele sunt mult mai ieftine Fiumicino - Lido di Ostia Centro cu Cotral 1,20 euro si apoi metro direct! Sau Terravision Shuttle Bus luat online costa 5 euro/dus.

Cat costa transportul  in Roma in 2020
Pretul unui bilet este de 1.50 euro, putand fi folosit 100 de minute. Un abonament pt toate mijloacele de transport costa  7 euro (24 ore) 12.5 (48 ore) 18 euro (72 ore) 24 euro (1 saptamana). Copii sub 10 ani calatoresc gratuit!

Top 10 obiective turistice in Roma si pretul lor in 2020
  • Colosseum = 12 euro adult (pretul include si vizitarea Forului Roman). Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Colosseumul la pretul de 7 euro, tinerii sub 17 ani si adultii cu varsta de  peste 65 de ani, gratuit.
  • Vaticanul = 17 euro/adulti, studentii pana in 25 de ani 8 euro, copii sub 6 ani gratuit. Gratuit tuturor in ultima Duminica din fiecare luna si pe 27 septembrie (ziua nationala a turimului).
  • Galeria Borghese = 20 euro/adulti + 2 euro rezervare obligatorie. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Galeria Borghese la pretul de 13.5 euro + 2 euro rezervare obligatorie, tinerii sub 18 ani si adultii cu varsta de  peste 65 de ani platesc 2 euro.
  • Muzeul Capitolului = 15 euro adult (include intrarea la Palazza Nuovo si Palazzo dei Conservatori). Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 platesc 13 euro tichetul iar copii sub 6 ani intra gratuit. 
  • Castel Sant`Angelo = 10.5 euro adult. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Castelul la pretul de 7 euro. Toti cei sub 18 ani intra Gratuit.
  • Palazzo Massimo = 8 euro adult (pretul include vizitarea a 4 locatii Palazzo Massimo, Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Baths of Diocletian). Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Palazzo Massimo la pretul de 3.5 euro. Sub 18 ani si peste 65 ani e gratuit.
  • Muzeul Romei (Palazzo Braschi) = 9.5 euro adult. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 6-25 ani viziteaza Muzeul Romei la pretul de 7.5 euro. Copii sub 6 ani intra gratuit.
  • Terme di Caracalla = 6 euro adult. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Terme di Caracalla la pretul de 3 euro. Sub 18 ani e gratuit.
  • Muzeul de ceara = 9 euro adult. Pentru grupuri de minim 10 pers intrarea costa 7 euro.
  • Muzeul national Etrusco (Villa Giullia) = 8 euro adult. Cetatenii Uniunii Europene cu varsta intre 18-25 ani viziteaza Villa Giullia la pretul de 4 euro. Gratuit tuturor in prima duminica din fiecare luna!

25 de comentarii:

  1. Fontana di Trevi este in renovare , oare cand este planificat sa fie terminata ? Am citit pe un blog , ca se viziteaza pe podete, pe langa schele , macar ai ocazia sa vezi statuile la o lungime de brat .Dar la aruncatul monedei nu s-a renuntat, desi bazinele sunt seci , traditia nu se poate trada :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi doresc sa ajung la muzeul de ceara, din pacate cand am fost in ultima data in Roma l-am omis :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaticanul, vai cat de mult mi-as dori sa-l vad intr-o zi!
    In mod ciudat nu m-a atras anume Roma desi "am trecut" prin parti relativ apropiate si puteam macar sa dam o tura dar mereu- eu lenesa, spuneam ca mnaaaa, pt doua zile nu le mai caram astea pana acolo :P
    Shame on me.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte util articolul. Ma pregatesc de prima excursie la Roma si ma bucur ca am gasit aici grupate toate informatiile importante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utile informatiile, mai ales ca trebuie sa revad Roma. Din pacate, am mers undeva in februarie, 3 zile, si am avut ghinionul sa ninga (2-3 cm zapada), ceea ce a generat panica printre italieni care s-au sa inchida inclusiv muzeele (cele care se vizitau inauntru).

    RăspundețiȘtergere
  6. Spune-mi te rog o zona unde ma pot caza in siguranta,fara sa fiu nevoit sa stau seara in camera, cum este in apropiere de Termini!!! Multumesc anticipat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In centru in jurul obiectivelor turistice de interes sau in Trastevere ....

      Ștergere
    2. In centru stiu ca este foarte scump si in Trastevere costa cam 1500 de lei 5 nopti!! este un pret bun??

      Ștergere
    3. Depinde de hotel ... trimite-mi pe e-mail (aliceee_traveler@yahoo.com) data la care doriti sa mergeti, nr de nopti si de persoane si va trimit ofertele cele mai bune.

      Ștergere
  7. Anonim1:02 p.m.

    Am aterizat pe blogul tau din intamplare si este de-a dreptul fascinant ceea ce vad. Ma impresioneaza daruirea cu care impartasesti din pasiunea ta pentru calatorii din dorinta de a-i face si pe ceilalti sa se bucure de ceea ce tu ai avut parte in excursiile tale. Te felicit, Alice si nu numai ca voi recomanda acest blog tuturor amicilor mei dar te voi contacta. Iti doresc sa calatoresti cat mai mult cu putinta sa descoperi lumea asa cum visezi. Cristina

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,poti să îmi spui cit costa vaticanul-muzeele+capela sixtina+grădinile si daca trebuie neapărat rezervare din tara sau pot lua biletul si de acolo,mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur poti lua biletele si de acolo dar nu stiu mai multe detalii

      Ștergere
  9. Am observat ca pt. copii pana in 18 ani intrarea la Vatican, muzee etc. este gratuita. Este adevarat ca pana la 18 ani intrarea este gratuita?

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim2:09 p.m.

    Ariel, da este adevarat copii pana in 10 ani beneficaza de transport gratuit, iar la multe atractii turistice de intrare gratuita (cu specipicarea ca gidurile audio le platesti si sunt optionale nu obligatorii pentru oricine), am fost in roma in 2016, si urmeaza sa merg si anul acesta 2017

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt aceleasi preturi si in martie 2017?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Preturile la cazare si biletele de avion pot fi diferite, trebuie sa te intri pe link-urile mentionate si sa verifici. Preturile transport si la obiectivele turistice vor ramane neschimbate tot anul.

      Ștergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna. In ce zina se gasesc restaurantele de tip all you can eat ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt 2 restaurante All YOU CAN EAT cu mancare italiana buna in Roma:
      *restaurantul Brilo (Via Genzano, 77, Tuscolano, Roma)
      *restaurantul Mamaro (Via dei Sabelli, 26A, San Lorenzo, Roma)

      Ștergere
  14. Buna! Imi poți spune, te rog, dacă prețul abonamentelor pentru transportul in comun este inclus si metrou? Un abonament zilnic, de exemplu, poate fi folosit si la metroul din Roma sau exista un cost separat? Mulțumesc frumos si felicitați pentru articol, este de mare ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abonamentele includ toate mijloacele de transport, inclusiv metroul.
      Va doresc vacanta placuta!

      Ștergere
  15. Buna. Eu o sa merg in Roma si aterizez noaptea la 23:15 pe Ciampino, stii cumva daca mai prind un autobuz catre gara Termini la ora aia(am cazare cam in zona Termini)? Nu as vrea sa cer sa-mi trimita hotelul la care m-am cazat taxi pentru ca e prea scump cred. As vrea varianta simpla si mai ieftina daca se poate. Ma poti ajuta? Merci frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate ultimul autobuz pleaca la 22:50
      Nu am gasit nici o alta informatie in acest sens.

      Ștergere
  16. Imi poti spune de unde ai scos acele preturi de intrare la coloseum si vatican ? Coloseum e 33 euro biletul si vatican 28.

    RăspundețiȘtergere