Coonoor printre plantatiile de ceai din Sudul Indiei - Episodul 11

Cea de a-10-a zi de vacanta in India a fost doar despre peisaje. Imi aduc aminte vorbele lui Karen, care mi-a spus ca daca vreu sa ma reconectez cu natura si sa vad ceva deosebit din peisajele Indiei sa merg in Coonoor sau Munnar, sa vad plantatiile de ceai. Practic cele doua locatii dezvaluie acelasi peisaj (cu plantatii de ceai) insa exista o diferenta. Karen mi-a explicat ca Munnar e mult mai turistic (si mai scump evident) pe cand in Coonoor nu ajung doar indienii si e la preturi locale. Doamne ce ma bucur ca am ascultat-o, fiindca intr-adevar, n-as fi vrut sa impart tot acest petec de pamant cu alte cateva mii de suflete (dupa ce am vazut prin Ooty, nu vreti sa stiti ce inseamna aglomeratia la obiectivele turistice din India. Uneori trebuie sa astepti jumatate de ceas ca sa poti sa iti faci o poza fara 100 de oameni in cadru).

impresii-personale-Coonoor
Vacanta in India am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:
*Zborul m-a costat 450 de euro pana in India luat de aici >>>Bilet de avion ieftin India . Vrei sa te cazezi la Hotel? Rezerva aici >>> Hotel-uri ieftine in India In India eu am stat in numeroase hostel-uri si o saptamana am ales cazare la localnici prin AirBNB, o camera dubla pe care am platit 15 euro/apartament/noapte. Puteti citi detalii in acest articol >>> Toate apartamentele in care am stat pe AirBNBVrei sa inchiriezi si tu o camera/apartament la localnici? Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.

1.Panorame cu cea mai larga Vale din Sudul Indiei


Din Ooty pana in Coonoor sunt doar 20 de km, insa pe acesta distanta am vazut cateva privelisti ce le-as putea include in articolul top 15 cele mai frumoase peisaje ce le-am vazut in viata mea. Aici se gaseste cea mai intinsa vale din Sudul Indiei, iar cadrele rurale din ea iti taie respiratia. 
Facem o oprire la un punct de belvedere unde platesc 10 rupi ca sa vad prin telescop. O tinerica imi regleaza telescopul prin care sa privesc exact punctele de interes. Sunt atat de indepartate incat nu as vedea nimic cu ochiul liber, insa prin lentitele aparatului ma plimb prin aceasta imensa vale si ma bucur de fiecare detaliu, dupa care trec la pozat. Evident, n-am cum sa scap fara fotografii de grup cu partenerii de calatorie, idee cu care am inceput sa ma obisnuiesc.

Cea-mai-mare-vale-din-Sudul-Indiei

Cea-mai-mare-vale-din-Sudul-Indiei

Cea-mai-mare-vale-din-Sudul-Indiei

Revenim la autocar si pornim spre plantatiile de ceai, obiectivul nostru principal de astazi. Drumul pana acolo e plin de peisaje uimitoare, serpentine halucinante, ferme de legume si sate agatate pe stanci. Tot ce vad ma umple de fericire. Este un cadru natural atat de verde si de curat incat am impresia ca nici nu-s in India. Splendoarea acestei tari e cu mult mai departe de imaginea promovata pentru turisti cu marile aglomerari urbane.

peisaj-Sudul-Indiei

vaci-Sudul-Indiei

drum-Sudul-Indiei

femei-Sudul-Indiei

sate-Sudul-Indiei


2. Printre Plantatiile de Ceai din Coonoor


Autocarul opreste pe marginea unui drum, in mijlocul plantatiilor de ceai. Coboram din autocar si pornim impreuna cu ghidul sa facem un tur. Cat vedem cu ochii sunt doar dealuri imbracate in arbusti de un verde crud, cum nu cred ca am mai vazut vreodata. Imaginea lor o sa mi-o amintesc toata viata! Din nou sunt lasata fara cuvinte in fata frumusetii naturii din India!

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Ghidul ne povesteste si ne arata procesul de colectare si pregatire a ceaiului. Inteleg acum cat este de greu, cand vad ca doar mugurii sunt stransi de pe fiecare arbust si dusi in cosuri la uscat. Boabele se lasa la uscat in mod natural si apoi se vand in pachete de ceai verde, ceai negru si alte combinatii exotice cum ar fi `masala tea` `ciocolate tea` etccc. Sincer, dupa ce am vazut tot procesul voi plati cu placere de acum inainte pentru un ceai premium. 

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Coonoor-Plantatii-de-ceai-Sudul-Indiei

Nu mare mi-a fost mirarea, cand am vazut ca apare de nicaieri un fotograf cu recuzita pregatita. Aparat foto cu poze la minut, haine traditionale si cosul de ceai pregatit pentru turistii ce vor sa aiba un suvenir autentic de pe plantatiile de ceai din Coonoor. Toata treaba costa 250 rupi (15 ron). Mai mult dureaza imbracatul si aranjatul in cadru, decat procesarea fotografiei :))))

plantatii-de-ceai

Urmatorea oprire au fost la o fabrica de ceai, ciocolata, condimente si ulei de eucalipt, ce se afla in mijlocul plantatiilor de ceai. Practic aici era punctul de desfacere, prelucrare si comercializare intr-un mic magazin amplasat pentru turisti. Condimentele se vand in pungi de 50 de g, ceaiurile in pachete mai mari de 500g, uleiul de eucalipt se face in fata noastra, iar ciocolata este pregatita in niste oale imense. Inauntru miroase divin! Evident, degustarile sunt fara numar si indienii mei nu se sfiesc sa bea ceai dupa ceai si sa serveasca numeroase sortimente de ciocolata. Invat si eu de la ei :)

Ceai-masala-India

ciocolata-Coonoor

3.Dolphin Nose Coonoor


Astazi categoric este ziua peisajelor  fiindca ghidul ne anunta ca ultimele doua opriri din acest circuit vor fi la doua puncte de belvedere asupra vailor intinse ale statului Tamil Nadu, in care ne aflam. 
Prima oprire a fost la `Nasul Delfinului` de unde vom avea o panorama asupra parcurilor nationale din imprejurimi. Acesta este un petec de pamant, o formatiune din roca aflata la 1000 m, ce are forma unui nas de delfin. Cand ne-a spus ghidul ca avem 30 de minute libere aici, m-am gandit ca-i cam mult pt un simplu peisaj, dar apoi am descoperit ca avem ceva de urcat prin jungla pt a ajunge la punctul de belvedere, asa ca timpul a fost perfect calculat incat sa am timp sa urc scarile, sa ma imprietenesc cu cateva maimute, sa fac cateva fotografii si sa cobor inapoi la autocar. Ba mai mult, din cauza unor intarziati am avut timp sa-mi iau si un porumb cu masala, pe care s-au luptat apoi maimutele, cand autocarul s-a pus in miscare.

Dolphin-Nose-Coonoor-India

Dolphin-Nose-Coonoor-India

Dolphin-Nose-Coonoor-India

Dolphin-Nose-Coonoor-India

Dolphin-Nose-Coonoor-India

4. Varful Doddabetta (2263m)- al doilea cel mai inalt varf din Sudul Indiei


Am incheiat ziua si acest circuit cu Varful Doddabetta. Ghidul ne povesteste ca acesta este cel mai inalt varf al lantului muntos Nigili si cel de al doilea ca marime din Sudul Indiei. 
Cand cobor din autocar ma simt deja obosita si ametita. Astazi am avut parte de o zi plina de peisaje si scurte plimbari, insa drumurile in serpentine stranse m-au epuizat, mai ales ca am incercat sa surprind totul pe aparatul foto.
Simt ca pasesc in reluare spre punctul de belvedere, unde pe o platforma inchisa din sticla sunt numeroase telescoape ca sa vezi si cele mai indepartate orizonturi. O panorma de 360 de grade asupra muntilor si a vailor din imprejurimi. In timp ce privesc simt ca am toata lumea la picioare!

Varful-Doddabetta-Sudul-Indiei

Varful-Doddabetta-Sudul-Indiei

Imi pare atat de bine, ca am reusit sa vad toate aceste locuri splendide din Karnataka si Tamil Nadu. Imi pare atat de rau, ca se termina acest circuit si in seara asta ma intorc cu autocarul in Bangalore. 

Cine stie unde voi ajunge? Cine stie incotro voi pleca apoi?

😍 Apreciez comentariile voastre 😍

Citeste toate articolele despre India (click pe titlu pt a citi)


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

12 comentarii:

  1. Abia astept urmator episod...aaa... urmatorul articol :)) Dar zau ca parca ma uit la serialul preferat! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci , tot peisajele de natura sunt cele care farmeca :), sunt superbe, intradevar ! Ma intreb ce gust o avea ceiul acela de ciocolata , adica este facut cu ceai verde si aroma de ciocolata sau un fel de ciocolata calda ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ceai verde si aroma de ciocolata. Nu are textura groasa precum ciocolata calda.

      Ștergere
  3. Pe măsură ce înaintezi cu povestitul mă împresoară dorința de a vizita India. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita mers! Nu va fi usor, dar va ramane o amintire pe viata :)

      Ștergere
  4. Daca tu zici ca ai introdus cateva privelisti in top 15 inseamna ca e chiar fain acolo... ca te-ai plimbat prin multe locuri, ai avut de unde alege pt top 15.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, e splendid! Am vazut multe locuri, dar plantatiile de ceai iti ofera niste privelisti WOW! Acum imi mai doresc sa vad dealuri terasate cu orez. Poate in Thailanda, candva ...

      Ștergere
  5. E foarte frumos! Chiar mi-ai dat câteva idei pentru planificarea călătoriei în India. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Una din cele mai mari dovezi de curaj = sa mergi in India.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa mergi in India nu e atat de greu. Sa mergi singura in India e mai problematic :)

      Ștergere